Mainos

Poliisi tutkii Turun puukotuksia

Vappuillan ja -yön aikana joukko 14-18 -vuotiaita poikia ja tyttöjä osallistui puukotussarjaan eri puolilla Turkua.

Nuorisoporukka riehui Turussa vappuyönä puukkojen kanssa. Puukotusten uhreina ainakin 10 ihmistä joutui sairaalaan. Useilla heistä on vakavia vammoja ja yhden tila on hengenvaarallinen. Poliisin tietojen mukaan kahdeksisen uhria oli vielä tänäänkin sairaalahoidossa.

Porukka aloitti puukotukset vappuaattoiltana Kurjenmäenkadulla Kunnallissairaalantien läheisyydessä. Uhri joutui sairaalaan. Tämän jälkeen joukko jatkoi matkaansa Kupittaalle sirkusalueelle ja sieltä linja-autolla edelleen Aurakadulle, missä jälleen puukot otettiin esiin. Tällä kertaa jupakka oli alkanut linja-autossa sanailusta. Sairaalaan päätyi neljä puukotetuksi joutunutta. Heti tämän jälkeen samaisella Aurakadulla puukotettiin vielä yksi ihminen sairaalakuntoon.

Puukotukset jatkuivat Puolalanpuistossa, Läntisellä pitkäkadulla ja Puolalankadulla. Kustakin paikasta joutui sairaalahoitoon yksi ihminen. Ennen porukan kiinnijoutumista Kauppatorilla sattui vielä yksi puukotus. Tämäkin uhri joutui sairaalaan. Kauppatorilla poliisi sai osan joukkioon kuuluneista kiinni. Kaksi heistä vastusti voimakkaasti kiinniottoa, ja toisella heistä oli edelleen paljastettu puukko.

Poliisi sai kiinniotossa apua torilla liikkeellä olleelta muulta nuorisolta ja kiittää siitä, koska näin säästyttiin mahdollisilta lisäloukkaantumisilta.

Joukkion jäsenet 14-18-vuotiaita

Poliisitutkimuksissa on selvinnyt, että nuorisojoukkion jäsenet olivat 14-18-vuotiaita. Puukotuksiin syyllistyi useampi kuin yksi nuori; kuinka moni, se oli kuitenkin vielä sunnuntaina epäselvää. Joukkion kokoonpano vaihteli illan mittaan niin, että siinä oli kolmesta kymmeneen nuorta. Joukossa oli myös tyttöjä. Nuoret vaihtelivat illan mittaan vaatetustaan.

Mitään järjellistä syytä teoille ei poliisi tähän iltaan mennessä ollut saanut selville. Ilmeisesti puukotukset perustuvat pelkkään mielijohteeseen.

Poliisi arvelee, ettei se välttämättä ole saanut tietää kaikista nuorisojoukon tekosista. Sen vuoksi poliisi pyytääkin, että porukan kanssa kahnauksiin joutuneet ilmoittautuisivat myös niissä tapauksissa, joissa vammoja ei ole syntynyt. Poliisi arvelikin illalla, että yhteydenottoja lievemmistä tapauksista saattaa tulla huomenna lisää.

Poliisi toivoo myös ilmitulleiden puukotusten silminnäkijöiltä lisähavaintoja tapahtumista. Tiedot voi ilmoittaa Turun poliisin päivystysnumeroon 02-2815100.
(MTV3-STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.