Mainos

Poliisi tutkii Tampereen räjähdyksen syitä

Tampereen poliisi jatkoi maanantaina Tesoman räjähdysonnettomuuden syiden selvittelyä. Vaarallisia aineita sisältäneiden tynnyreiden alkuperästä ei vielä ole varmuutta.

Poliisi tutkii nyt sitä, onko 13-vuotiaan pojan kuolemaan johtaneen onnettomuuden taustalla laiminlyönti- tai ympäristörikos. Turma sattui lauantai-iltana teollisuusalueen lähistöllä sijaitsevalla tyhjällä tontilla.

Tänään varmistui, että tontin omistaa lähellä toimiva kirjapainoalan yritys.

Tutkintaa johtavan rikoskomisario Hannu Kallioniemen mukaan yrityksen ja sen työntekijöiden osuutta tapahtumiin selvitetään. Kallioniemen mukaan mahdollista on sekin, että vaarallisia aineita sisältäneet tynnyrit vei metsään joku ulkopuolinen.

Eloon jääneistä pojista toinen on edelleen Tampereen yliopistosairaalassa hoidettavana ja hänen tilansa on kriittinen. Räjähdyksessä kuolleelle pojalle on määrä tehdä oikeuslääketieteellinen ruumiinavaus huomenna. Kolmas poika pääsi sairaalasta kotiin jo lauantai-iltana.

Poliisi on ottanut näytteitä räjähtäneessä tynnyrissä olleesta mustasta, öljymäisestä aineesta. Näytteet tutkitaan keskusrikospoliisin rikosteknisessä laboratoriossa. Tutkimuksen odotetaan Kallioniemen mukaan valmistuvan tämän viikon lopulla.

Räjähdyspaikalta löytyi kaikkiaan kolme tynnyriä ja lähistöltä vielä kaksi. Poliisi on kuljettanut kaikki viisi tynnyriä pois paikalta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.