Mainos

Poliisi tutkii lahjontaa Helsingin rakennushankkeissa

Helsingin kaupungin rakennushankkeista vastaavassa yksikössä epäillään törkeää lahjontaa. Poliisin mukaan lahjonta on ollut suunnitelmallista ja kyse on isoista rahamääristä.

Törkeästä lahjuksen ottamisesta epäilty mies työskentelee HKR-Rakennuttajassa projektinjohtajana. Hänet vangittiin tänään Helsingin käräjäoikeuden päätöksellä. Miestä epäillään lisäksi törkeästä petoksesta. Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet Helsingissä vuosien 2005–2010 välillä.

Käräjäoikeus ei pitänyt puolustuksen pyytämää matkustuskieltoa riittävänä pakkokeinona.

HKR-Rakennuttaja vastaa Helsingin julkisten rakennusten ja infrastruktuurin rakennuttamisesta. Se myös kilpailuttaa hankkeet ja johtaa niitä.

Poliisi oli vaitonainen vangitsemiskäsittelyn päätteeksi.

– Onko tässä tällaisia klassisia urakkasopimuksia tehty? Tähän liittyen, mutta enempää en voi sanoa, vastasi rikostarkastaja Ismo Siltamäki toimittajan kysymykseen.

Törkeästä lahjuksen antamisesta epäiltyjä on laajahkossa jutussa useita. Heistä kaksi, 43- ja 45-vuotiaat miehet, vangittiin tänään oikeuden päätöksellä. Myös heitä epäillään lahjusrikoksen lisäksi törkeästä petoksesta.

Toinen heistä työskentelee keskisuuressa rakennusliikkeessä. Hänen avustajansa oli eri mieltä väitetystä isosta rahamäärästä.

– Nimike on varsin vahva, varatuomari Petteri Snell kommentoi törkeää lahjuksen antamista tänään käräjäoikeudessa.

Poliisin mukaan kaikkia juttuun liittyviä henkilöitä ei ole vielä tavoitettu.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.