Mainos

Poliisi tutkii Britannian junaturmaa

Poliisi on jatkanut Britannian eilisiltaisen junaonnettomuuden tutkimuksia. Readingissa illalla sattuneessa junaonnettomuudessa kuoli 6 ja loukkaantui vakavasti 11 ihmistä.

Poliisin asiantuntijat ovat jatkaneet Britanniassa myöhään eilisiltana sattuneen junaturman syyn selvittämistä. Kuusi ihmistä kuoli ja toistasataa loukkaantui kun pikajuna törmäsi tasoristeyksessä henkilöautoon lähellä Readingia Etelä-Englannissa.

Viranomaiset eivät ole toistaiseksi vahvistaneet tiedotusvälineissä esiintyneitä huhuja, joiden mukaan henkilöauton kuljettaja olisi halunnut tehdä itsemurhan ja ajoi tahallaan junan alle.

Poliisin mukaan pikajuna ajoi onnettomuushetkellä 160 kilometrin tuntivauhtia. Junan kaikki kahdeksan vaunua suistuivat törmäyksen voimasta raiteiltaan, kaksi vaunuista kaatui ja yksi katkesi kahtia. Osa matkustajista jäi tunneiksi loukkuun junanvaunuihin. Loukkaantuneista ainakin 11:n vammat ovat vakavia.

Pelastustyöntekijät kävivät vielä aikaisin aamulla vaunuja läpi koirien kanssa varmistaakseen, että vaunut olivat tyhjät. Veturinkuljettaja sai surmansa turmassa.

Onnettomuus sattui iltakahdeksan jälkeen Suomen aikaa. Juna oli lähtenyt Paddingtonin asemalta Lontoosta, ja se oli matkalla Plymouthiin. Yhteensä junassa oli noin 300 matkustajaa.

Matkustajat kertoivat, että onnettomuutta edelsi junan raju jarrutus.

- Kuulin ihmisten kirkuvan ja lasin hajoavan. Me pysyimme hetken paikoillamme. Oli niin pimeää, ettemme pystyneet liikkumaan, kertoi turmajunassa matkustanut 19-vuotias Harriet Myles.

Tuhoisia junaonnettomuuksia brittirautateillä

Britannian rautatieonnettomuuksissa on kuollut viimeksi kuluneen kymmenen vuoden aikana yli 60 ihmistä:

- 10.5. 2002. Matkustajajuna suistuu raiteilta ja törmää asemalaituriin Lontoon pohjoispuolella. Seitsemän ihmistä kuolee, viisi loukkaantuu vaikeasti.

- 28.2. 2001. Maastoauto ajaa tasoristeyksen puomien läpi raiteille Yorkshiressä. Matkustajajuna osuu autoon, suistuu raiteilta ja törmää vastaan tulleeseen tavarajunaan. Kymmenen kuolonuhria.

- 17.10. 2000. Neljä ihmistä kuolee ja lähes 90 loukkaantuu kun Lontoosta Leedsiin matkalla ollut juna suistuu viallisten kiskojen vuoksi raiteilta Hertfordshiressä.

- 5.10. 1999. Punaista opastinvaloa päin ajanut juna törmää vastakkaiseen suuntaan ajavaan pikajunaan Lontoossa. 31 ihmistä kuolee.

- 19.9. 1997. Matkustajajuna törmää tavarajunaan Lontoossa. Seitsemän ihmistä kuolee, 150 loukkaantuu.

- 8.8. 1996. Yksi ihminen kuolee ja noin 70 loukkaantuu junien nokkakolarissa Watfordissa. Toisen junan kuljettaja ajoi päin punaista.

- 15.10. 1994 Viisi ihmistä kuolee junien nokkakolarissa Kentissä. Toisen junan kuljettaa ajoi päin punaista.

(MTV3-STT-AFP-DPA-Reuters)

(Kymmenen uutiset 07.11.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.