Mainos

Poliisi toivoo e-kortin hakijoilta harkintaa

Poliisi toivoo henkilöauton peräkärryn vetämiseen oikeuttavan ns. pikku-e -ajokortin hakijoita harkitsemaan, tarvitsevatko he lainkaan kyseistä merkintää. Poliisin mukaan suuri osa poliisiasemia ruuhkauttaneista hakijoista ei näytä tietävän, missä kortista on kyse ja mihin sitä tarvitaan.

Epätietoisuus aiheuttaa kohtuuttomia ruuhkia ja kuumentaa tunnelmia jonoissa. Poliisi arvelee, että hakijoiden joukossa on runsaasti sellaisia autoilijoita, jotka voisivat kuljettaa peräkärrynsä myös nykyisellä kortilla.

Poliisista muistutetaan, että vanhan AB-ajokortin haltija saa vetää vuodenvaihteen jälkeenkin henkilöautolla tavallista alle 750 kilon painoista perävaunua. Vaunu saa olla raskaampikin mikäli vetoauto on painavampi kuin peräkärry. AB-kortin e-tunnus tarvitaan, jos yhdistelmän paino ylittää 3 500 kiloa.

Jos henkilöillä on jo sellainen ajokortti, jossa jo on E, esim. ABCE-ajokortti, niin ei pikku e:tä enää tarvitse erikseen hakea. Tämä koskee esim. rekka-auton kuljettajia. Säädökset ovat samat koko Euroopan unionin alueella.

Ulos asti ulottuvat jonot ovat monilla poliisiasemilla syntyneet jo aamuseitsemältä. Itse jonotus kestää useita tunteja.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.