Poliisi teki ison virheen Kalifornian lapsisieppauksen selvittämisessä

Poliisi tutkii parhaillaan kalifornialaistytön kidnappaamisesta syytetyn Phillip Garridon mahdollista osuutta 1990-luvulla sattuneisiin prostituoitujen murhiin. Poliisi on myös pahoitellut toimintaansa 18 vuotta sitten tapahtuneen sieppauksen selvittämisessä.

Sieppausdraama olisi voinut ratketa jo kolme vuotta sitten. Poliisi sai nimittäin vihjeen Garridon naapurilta. Naapuri soitti poliisille vuonna 2006 ja sanoi Garridon olevan psykoottinen seksiaddikti. Lisäksi soittaja oli kertonut, että Garridon takapihalla olevissa teltoissa asui lapsia.

Poliisi kertoo, että paikalle mennyt konstaapeli oli tuolloin puhunut Garridon kanssa tämän etupihalla ja sanonut, että asuinalueella on kiellettyä asua ulkona. Poliisi ei käynyt lainkaan takapihalla. Konstaapeli ei ollut tiennyt Garridon seksirikostaustasta. Garrido oli ollut vankilassa raiskauksesta ja kidnappauksesta 1970-luvulla.

Philip Garrido ja tämän vaimo Nancy sieppasivat 11-vuotiaan Jaycee Dugardin vuonna 1991, kun tyttö oli matkalla kouluun. Pitkän vankeutensa aikana Dugard sai kaksi lasta Phillip Garridon kanssa.

(MTV3 - Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat