Mainos

Poliisi: Tämä mies pahoinpiteli metrossa teleskooppipatukalla

Helsingin keskustan suuntaan kulkeneessa metrossa tapahtui eilen iltapäivällä kello 14.30 aikaan pahoinpitely, jossa nuorta miestä lyötiin teleskooppipatukalla.

Pahoinpitely tapahtui Siilitien ja Herttoniemen metroasemien välillä.

Poliisi on nyt julkaissut pahoinpitelystä epäillyn miehen kuvan. Tiedot kuvassa esiintyvän miehen henkilöllisyydestä voi ilmoittaa virka-aikana puhelinnumeroon 071 877 5349 ja virka-ajan ulkopuolella poliisin johtokeskukseen numeroon 071 877 4080.

Poliisin etsimä mies on iältään noin 25-vuotias. Miehen pituus on noin 170 cm ja ruumiinrakenne on roteva. Mies oli pukeutunut tapahtumahetkellä täysin mustiin vaatteisiin ja jalkineisiin. Päässään miehellä oli pipo ja yllään hupullinen, puseromallinen toppatakki tai pusakka.

"Hermostui häiritsevästä käytöksestä"

Poliisin mukaan tapahtumat saivat alkunsa, kun uhriksi joutunut vuonna 1993 syntynyt mies oli käyttäytynyt metrovaunussa häiritsevästi.

Ilmeisesti tästä tuohtuneena pahoinpitelystä epäilty mies oli ensin suusanallisesti ojentanut häiriköivää nuorta ja sen jälkeen lyönyt teleskooppipatukalla nuorukaista useita kertoja ja muutenkin pahoinpidellyt häntä, poliisi kertoo.

Metrojunan saavuttua Herttoniemen asemalle, mies oli poistunut vaunusta, eikä poliisi tavoittanut häntä etsinnöistä huolimatta.

Sairaalahoitoon toimitettu uhri ei alustavan tiedon mukaan saanut vakavia vammoja.

Poliisin mukaan tekoa tutkitaan törkeänä pahoinpitelynä, koska tekovälineenä on käytetty hengenvaaralliseksi välineeksi luokiteltavaa teleskooppipatukkaa.

Poliisi muistuttaa, että käytännössä lähes ainoa hyväksyttävä syy teleskooppipampun hallussapidolle voi olla turvallisuuspalveluita antavalla vartijalla tai viranomaisella kuten poliisilla ja rajavartijalla. Muutoin teleskooppipatukan hallussapito yleisellä paikalla tai yleisellä paikalla olevassa kulkuneuvossa on kielletty.

Tapahtumista kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.