Mainos

Poliisi takavarikoi useita kiloja amfetamiinia

Takavarikoitujen huumeiden arvo katukaupassa olisi ollut satoja tuhansia euroja. Poliisin mukaan joillakin vangituista on yhteyksiä järjestäytyneeseen rikollisryhmään.

Espoon poliisi on yhdessä keskusrikospoliisin kanssa paljastanut huumausaineiden levitysorganisaation pääkaupunkiseudulla.

Poliisi on takavarikoinut tutkinnan yhteydessä yhteensä seitsemän kiloa amfetamiinia. Huumeiden lisäksi poliisin haaviin jäi 7000 - 8000 euroa rahaa ja vähäinen määrä patruunoita. Huumeet oli piilotettu maastokätköihin pääkaupunkiseudulla.

- Huumeet takavarikoitiin kolmessa erässä kevään aikana. Maastokätköjä oli isompia ja pienempiä, rikoskomisario Ari Karvonen Espoon poliisista kertoo.

Hänen mukaansa tapauksen vuoksi on ollut esitutkinnan aikana kiinniotettuna ja vangittuna yhteensä seitsemän henkilöä. Heistä viisi on edelleen tutkintavankeudessa.

Vangituilla yhteyksiä järjestäytyneeseen rikollisryhmään

Rikoksista epäiltyjen joukossa on sekä miehiä että naisia. He ovat kotoisin pääkaupunkiseudulta ja iältään kolmenkymmenen tietämillä.

Karvonen sanoo, että joillakin vangituista on yhteyksiä järjestäytyneeseen rikollisryhmään. Osalla on taustallaan aiempia huumerötöksiä.

- Kysymyksessä on jengi, joka kantaa tunnuksellisia liivejä, mutta se ei ole moottoripyöräjengi, Karvonen toteaa.

Rikosnimikkeenä on kaikkien epäiltyjen osalta törkeä huumausainerikos. He ovat olleet poliisikuulusteluissa varsin vähäsanaisia.

Takavarikoitu amfetamiini erittäin vahvaa

Karvosen mukaan takavarikoitu amfetamiini on erittäin vahvaa. Sen epäillään olevan peräisin Baltian maista.

Huumeiden arvo katukaupassa olisi ollut noin 250 000 - 300 000 euroa. Aineet oli tiettävästi tarkoitettu pääkaupunkiseudun markkinoille.

Nyt tehty amfetamiinitakavarikko on suomalaisittain edelleen yksittäisenä takavarikkona melko suuri. Viime aikoina on kuitenkin tehty useita muitakin suuria takavarikkoja. Muun muassa Oulun ja Lahden poliisit paljastivat vastikään laajan huumeiden levitysorganisaation, jolta takavarikoitiin kaikkiaan kymmenen kiloa amfetamiinia.

- Yhteistä viimeaikaisissa takavarikoissa on ollut huumeiden vahvuus eli korkeat prosenttipitoisuudet. Se tarkoittaa, että aineita jatketaan vielä täällä katukäyttöön, Karvonen sanoo.

Viimeisimmän amfetamiinijutun esitutkinta on Karvosen mukaan piakkoin valmistumassa. Tapaus siirtyy Vantaan kihlakunnansyyttäjälle Leena Hurmalalle syyteharkintaan elokuussa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.