Mainos

Poliisi takavarikoi tuulimyllyn

Lounaissaaristossa Iniössä ja Kustavissa on meneillään riita, jonka vuoksi poliisi on takavarikoinut tuulimyllyn. Kaikki alkoi, kun Iniöön muuttanut uudisasukas myi tontillaan olleen vanhan myllyn liikemiehelle Kustaviin.

Myyjälle selvisi, ettei mylly ollutkaan hänen vaan naapurin irtaimistoa, joten myyjä perui kaupan. Ostaja ei suostunut peruutukseen vaan vei myllyn. Oikea omistaja teki rikosilmoituksen.

Ostaja ei halua palauttaa myllyä edes poliisin kanssa juteltuaan. Ostajan mielestä mylly kuuluu laillisesti hänelle. Nyt poliisi on asettanut myllyn takavarikkoon, ja tapaus näyttää etenevän käräjille.

- Mylly oli toisen maalla siksi, että siinä on hyvä uulinen paikka. Saaristossa on paljon vastaavia tapauksia: täällä toisten tonteille on pystytetty rakennuksia, ja tieto omistuksesta on kulkenut sukupolvelta toiselle, kertoo komisario Måns Enqvist Turunmaan poliisista.

- Tieto perinteisistä omistuksista kuitenkin katkeaa helposti, kun kiinteistöille tulee uusia omistajia.

Enqvist kertoo, että vastaavia selkkauksia käydään silloin tällöin myös oikeudesta käyttää teitä. Uudet asukkaat tai mökkiläiset haluavat usein kernaasti sulkea tiluksiensa läpi vievän tien, vaikka muillakin on siihen käyttöoikeus.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.