Poliisi selvitti laajan murtojen sarjan Pohjois-Karjalassa - saaliin arvo lähes 100 000

Poliisi on selvittänyt pääosin laajan murtojen rikossarjan Pohjois-Karjalassa.

Viime vuoden heinäkuusta kuluvan vuoden tammikuuhun jatkuneissa murroissa anastettiin etupäässä viihde-elektroniikkaa sekä erilaisia rakennustarvikkeita. Poliisin arvion mukaan anastetun omaisuuden yhteissumma on vajaat 100 000 euroa.

Murtorikossarja on varkausrikoksina yksi Pohjois-Karjalan suurimpia sekä arvoltaan että viedyn omaisuuden määrältään.

Saalista piiloteltiin Joensuussa

Murrot ja varkaudet tehtiin pääosin Kontiolahden, Joensuun ja Joensuun Enon alueilla. Tekijät murtautuivat mökkeihin, huviloihin, sekä omakotitalo- ja muiden rakennusten työmaille.

Murtosarjan päätekijäksi paljastui 30-vuotias joensuulaismies, joka oli tutkinnan vuoksi myös vangittuna.

Tutkinnan yhteydessä on ollut vangittuina myös 29-vuotias sipoolaisnainen, 52-vuotias joensuulaisnainen, sekä yksi 37-vuotias joensuulainen ja yksi 21-vuotias kontiolahtelainen mies. Kaikki heidät on vapautettu.

Poliisi pääsi rikossarjan jäljille omien tutkimustensa perusteella.

Murtojen yhteydessä varastettuja tavaroita oli piilotettu ja viety säilöön useampaan eri paikkaan eripuolille Joensuuta.

Osa varastetuista tavaroista vielä vailla omistajia

Poliisi takavarikoi rikossarjan tutkinnan yhteydessä noin 300 kappaletta erilaisia tavaroita.

Suurimman osan takavarikoimastaan omaisuudesta poliisi on jo palauttanut omistajille. Poliisin hallussa on kuitenkin vielä reilut 50 eri esinettä, joille ei ole löytynyt omistajaa. Luettelo ja kuvat näistä tavaroista ovat Pohjois-Karjalan poliisin nettisivuilla.

Rikossarjan tutkinnan yhteydessä on selvinnyt, että kateissa on myös yksi valkoinen lasikuituinen soutuvene.

Vene on viety Enon Harpatinlahdelta, mutta poliisilla ei ole tietoa tässä vaiheessa enempää veneen omistajasta kuin veneen nykyisestä olinpaikastakaan. Asiasta ei ole tehty rikosilmoitusta. Poliisi pyytääkin mahdollista veneen omistajaa ottamaan yhteyttä poliisiin.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat