Mainos

Poliisi selvittää Syöpäsairaiden tuki ry:n toimia

45minuuttia-ohjelma paljasti viikko sitten Syöpäsairaiden tuki ry:n varainhankinnan epäselvyydet. Viranomaiset selvittävät lähipäivinä pidettävässä kokouksessa, onko Syöpäsairaiden tuki ry:n ja Solia Oy:n varainhankintabisnes laillista.

Helsingin poliisit ja syyttäjät valmistelevat laajaa kokousta, joka yrittää pureutua Syöpäsairaiden tuki ry:n varainhankintaan. Yhdistys on saanut kansalta kolmen vuoden aikana jopa miljoonia euroja. Viimeisten tilinpäätöstietojen mukaan vain runsas prosentti tuotoista oli käytetty syöpäsairaiden avustuksiin.

MTV:n 45minuuttia -ohjelma kertoi Syöpäsairaiden tuki ry:n varainhankinnasta viikko sitten. Syöpäsairaiden tuki ry on viime päivinä puhdistanut verkkosivujaan. Vastuuhenkilöjen nimistä ovat jäljellä enää toiminnanjohtaja ja nykyinen puheenjohtaja.

Lähes kaikki Syöpäsairaiden tuki ry:lle suunnatuista rahoista oli maksettu yhdistyksen perustajan omistamalle puhelinmyyntiyhtiölle Solia Oy:lle.

Solia Oy tiedotti viime viikolla irtisanoutuvansa Syöpäsairaiden tuki ry:n rahasotkuista. Sekä yhdistys että yhtiö ovat saman miehen, Simo Laakson perustamia. Syöpäsairaiden tuen toiminnanjohtaja Marita Ranta-Paano on vahvistanut Laakson vastaavan yhdistyksen raha-asioista.

Osa 110 työntekijää työllistävän Solian puhelinmyyjistä otti lopputilin, kun totuus syöpäkampanjasta paljastui.

Paras bisnes eli syöpäkalenterin myynti on tiettävästi lopetettu ainakin toistaiseksi. Solian sivuilta on poistettu tiedot muista asiakkaista.

Tapauksesta haittaa asiallisille syöpäjärjestöille

Suomalaiset ovat sekoittaneet Syöpäsairaiden tuen ja tunnustetut syöpäjärjestöt.

Syöpäjärjestöihin kuuluva Suomen syöpäpotilaat ry hankkii varoja puhelinmyynnillä. Syöpäpotilaiden tukimyynti on romahtanut, kun ihmiset eivät erota yhdistyksiä toisistaan.

- Asialliset syöpäjärjestöt niin kuin me joudutaan vähentämään meidän toimintaa, joka taas näkyy potilaiden hyvinvoinnissa, kertoo toiminnanjohtaja Leena Rosenberg Suomen syöpäpotilaat ry:stä.

Viranomaiset selvittävät lähipäivinä pidettävässä kokouksessa, onko Syöpäsairaiden tuki ry:n ja Solia Oy:n varainhankintabisnes laillista.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 02.02.2005)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja