Mainos

Poliisi selvittää Kiteen pesäpalloilijoita koskevat raiskausväitteet

Keskusrikospoliisi ryhtyy selvittämään väitettä, jonka mukaan Kiteen Pallon pesäpallojoukkueen miespelaajia oli osallisena raiskauksessa viime syksynä.

Suomen Kuvalehden artikkelin mukaan Kiteen miesjoukkueen syksyisissä mestaruusjuhlissa olisi tapahtunut raiskaus kiteeläisen hotellin tiloissa. Lehden mukaan raiskaaja oli yksi Kiteen Pallon pelaaja. Hänen lisäkseen eräät muut pelaajat avustivat raiskausta pitämällä uhrista kiinni ja seuraamalla tapahtumaa.

Lehden mukaan uhri on täysi-ikäinen opiskelijanainen. Kuvalehden mukaan nainen on antanut tapahtuneesta kirjallisen lausunnon, mutta ei ole halunnut ainakaan toistaiseksi tehdä asiasta rikosilmoitusta. Kiteen Pallo on tehnyt asiasta tutkintapyynnön tänään.

Kiteen poliisipäällikkö Heikki Kössi ilmoitti tänään siirtävänsä jutun tutkinnan krp:lle. Hänen mukaansa asia on parempi antaa ulkopuolisen tahon tutkittavaksi, koska se koskettaa koko kaupunkia. Kiteen poliisin tiedotteessa todetaan, että törkeä raiskaus on virallisen syytteen alainen rikos, mikä tarkoittaa, että poliisi on velvollinen tutkimaan asian.

Kiteen Pallon puheenjohtaja Arvo Havukainen sanoo olevansa tyrmistynyt väitteistä. Hänen mukansa pelaajilla ei ole mitään tietoa väitetystä raiskaustapauksesta.

Seura antoi tänään asiasta selvityksen myös Superpesis Oy:lle. Superpesiksen toimitusjohtaja Juha Tikkanen totesi, että siellä odotetaan poliisitutkinnan tuloksia ennen kuin asiaan otetaan mitään kantaa. Tikkasen mukaan asia on joka tapauksessa lajille erittäin ikävä.

Suomen Kuvalehden päätoimittaja Tapani Ruokanen ei tänään halunnut kommentoida uutista.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.