Mainos

Poliisi: Rikollisliiga levitti 25 kiloa amfetamiinia

Helsingin huumepoliisi on paljastanut rikollisliigan, jonka epäillään levittäneen Helsingin ja Etelä-Suomen alueella noin 25 kiloa amfetamiinia vuosien 2007-2009 aikana.

Poliisin mukaan huumeiden arvo katukaupassa on ollut yli 300 000 euroa. Amfetamiinista on saatu yli 100 000 kerta-annosta.

Amfetamiinia on onnistuttu takavarikoimaan tutkinnan yhteydessä kolme kiloa. Takavarikko tehtiin Helsingissä. Lisäksi epäillyiltä on takavarikoitu kaksi luvatonta haulikkoa ja yksi omatekoinen käsiase.

Poliisin mukaan päätekijäksi epäillyllä, 32-vuotiaalla helsinkiläismiehellä on aiempaa huumetaustaa. Osalla epäillyistä ei ole mitään rikostaustaa. Liigan toimintaan osallistuneilla on poliisin mukaan ollut tarkka työnjako.

Esitutkinnassa on selvinnyt useita maastokätköjä, joissa amfetamiinia on säilytetty. Pääosa maastokätköistä on sijainnut pääkaupunkiseudulla. Kaukaisimmat maastokätköt ovat sijainneet Kotkassa ja Heinolassa.

Maastokätköistä amfetamiini on siirretty kahteen Itä-Helsingissä sijaitsevaan asuntoon, josta aineet ovat myyty edelleen katukauppaan. Jutun tutkinnan yhteydessä on ollut vangittuna kymmenen miestä, joista yhdeksän on edelleen vangittuna.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.