Mainos

Poliisi puuttuu rekkojen juhannushidasteluun

Tekstiviestikiertokirje kehottaa kuljetusyrittäjiä hidastelemaan liikenteessä torstain keskipäivästä lähtien. Viestissä kuljetusyrittäjiä kehotetaan ajamaan 20 kilometrin tuntivauhtia.

Kampanjan alullepanijasta ei ole tietoa, mutta Kuljetusalan järjestö SKAL kertoo, että se ei ole lähtöisin heiltä.

Kuljetusalan järjestö SKAL:n toimitusjohtaja Iiro Lehtonen sanoo, että mielenilmaus on ymmärrettävä, mutta hän ei tiedä viestin alullepanijaa.

- Viesti pitää sisällään, että torstaina iltapäivällä kehotetaan kuljetusyrittäjiä hidastelemaan liikenteessä Helsingin ympäristössä ulosmenoteillä.

Lehtonen ei tiedä kuinka monelle yrittäjälle viesti on mennyt.

Järjestön mukaan liikenteen lamauttamiseen kehottavalla kiertokirjeellä ei luoda hyvää neuvotteluilmapiiriä.

Kuljetusala toivoo valtiolta alennusta dieselveroon. Ainakin toistaiseksi toiveet on tyrmätty suoralta kädeltä. Kuljetusala tosin neuvottelee tilanteesta huomisaamuna valtion edustajien kanssa. Mukana on myös kaupan alan ja teollisuuden edustajia. Heiltä kaivataan korjausta kuljetusten hintoihin.

Poliisi ryhtymässä toimiin

Poliisi ryhtyy toimiin, jos kuljetusyrittäjät toteuttavat uhkauksensa juhannusliikenteen hidastamisesta. Tavoitteena on kuitenkin ehkäistä mielenilmaus. Poliisi sanoo seuraavansa aatonaaton mahdollista rekkahidastelua erittäin tarkkaan. Liikkuvan poliisin mukaan kalustoa voidaan ohjata tien sivuun ja sakottaa, jos tarvetta ilmenee.

Ylikomisario Heikki Seppä Helsingin poliisista pitää raskaan liikenteen kuljettajia niin vastuuntuntoisina, että he tuskin rupeavat tahallaan vaarantamaan liikennettä.

- Ehkä tässä jonkinlainen keskitie pitäisi sitten löytää, jokainen kuitenkin ymmärtää, että liikenteessä pitää käyttäytyä sillälailla, ettei siellä aiheuteta vaaraa ja liikennettä tarpeettomasti estetä. Ammattikuljettajat tietävät tämän oikein hyvin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.