Mainos

Poliisi pitää rahapelilinkkiä rikollisena

Jyväskyläläinen yrittäjä on poliisin mielestä syyllistynyt rikokseen sijoittaessaan Internet-sivulleen linkin ulkomaiseen rahapelipalveluun. Kyseessä katsotaan olevan lain kieltämä luvattomien arpajaisten edistäminen. Poliisi on jättänyt asian syyteharkintaan. Lain mukaan arpajaisrikoksesta voidaan tuomita sakkoa tai enintään kuusi kuukautta vankeutta.

-Meille on syntynyt käsitys, että linkki kuului yrityksen liiketoimintaan, tutkintaa johtava komisario Tarmo Lamminaho Jyväskylän poliisista kertoo. Hän ei kuitenkaan ota kantaa siihen, onko kasinolinkistä syntynyt taloudellista hyötyä yritykselle. Lamminahon mukaan kyseessä on yksittäinen tapaus, jonka tutkinta alkoi rikosilmoituksen myötä. Poliisi on kuullut rikoksesta epäiltyä jyväskyläläistä yrittäjää. Rikosilmoituksen tekijää saati rikoksesta epäillyn yrittäjän tai yrityksen nimeä ei Lamminaho suostu paljastamaan.

Epäiltyä kuultu

Jyväskyläläinen yrittäjä Markku Läärä kertoo poliisin kuulustelleen häntä rikoksesta epäiltynä, mutta kieltää syyllistyneensä rikokseen.
-Koen olevani liberaali, en rikollinen, Läärä lausuu. Läärän mukaan vastaavia pelilinkkejä on suomalaisilla verkkosivuilla toista tuhatta, mutta hän on RAY:n peliautomaattimonopolia vastaan käräjöineenä joutunut ajojahdin kohteeksi.

Läärän Oy Transatlantic Software Ltd hävisi raha-automaattikiistansa viime vuoden syyskuussa. EY-tuomioistuin katsoi tällöin, että RAY:n monopoli voi olla perusteltu, kun huomioon otetaan yleisen edun mukaiset päämäärät. Läärä huomauttaa, että lukuisat ulkomaiset yritykset tarjoavat suomenkielisiä pelipalveluja, eikä edes niihin suomalaisilta sivulta johtavien linkkien valvominen ole teknisestikään mahdollista.

Sivut suljettu

Sivut on suljettu

Rahapeleihin johdattaneet Läärän suomalaiset verkkosivut on suljettu, mutta palvelut löytyvät nyt Afrikan rannikolla sijaitsevan Ascensionin saaren tunnusten alta. Yrityksen toimipaikka löytyy verkkosivujen mukaan Jyväskylästä. Ulkomaisten rahapelien myynti ja mainonta kielletään arpajaislaissa, mutta pelaamista ei. Monet netissä rahapelejä tarjoavat yritykset on rekisteröity esimerkiksi Antiguan saarelle Karibialle, jossa toiminta on täysin laillista.

Toinen käynnissä oleva nettipelikiista koskee Ahvenanmaan raha-automaattiyhdistyksen (PAF) toimintaa. Sisäministeriö haluaa korkeimman oikeuden kannan siihen, toimiiko PAF laillisesti, kun se tarjoaa vedonlyöntipalveluja Internetin kautta myös manner-Suomeen. Sisäministeri Kari Häkämies (kok.) päätti oikeustoimista viime viikon torstaina.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.