Mainos

Poliisi pitää isää Oulun perhesurmien tekijänä

Poliisi pitää Oulussa tänään sattuneen amputragedian tekijänä perheen isää. Poliisin mukaan nelihenkisen perheen isä ampui haulikolla vaimonsa ja kaksi lastaan Kaijonharjun kaupunginosassa. Lopuksi hän surmasi itsensä. Molemmat vanhemmat olivat ammatiltaan luokanopettajia.

Komisario Raimo Mikkonen Oulun poliisista kertoi, että hätäkeskukseen tuli kello 12.12 ilmoitus Kaijonharjussa kuuluneista laukauksista. Poliisipartio ehti paikalle vajaassa kymmenessä minuutissa ja meni pian saapumisensa jälkeen sisälle paritaloon.

Talosta löytyi neljän ihmisen ruumiit, joissa kaikissa oli ampuma-aseen jättämiä jälkiä. Siinä vaiheessa ei kuitenkaan ollut enää tehtävissä mitään uhrien hyväksi.

- Tällä hetkellä näyttää selvältä, että talossa asuneen perheen isä ampui ensin vaimonsa ja lapsensa sekä sen jälkeen itsensä. Tekovälineenä hän käytti luvallista metsästyshaulikkoa, Mikkonen sanoi.

Perheensä ja itsensä surmannut isä oli 43-vuotias ja hänen vaimonsa 39-vuotias. Ampumavälikohtauksessa kuolivat myös perheen 11-vuotias poika ja 9-vuotias tytär.

Mikkonen vahvisti, että tragedia vei mennessään koko perheen. Muita jäseniä siihen ei kuulunut.

Poliisi selvittää syytä

Hälytyksen jälkeen Kaijonharjuun lähetettiin useita poliisipartioita ja ambulansseja. Paikalle saapui myös pelastushelikopteri Sepen lääkintäyksikkö.

Alue eristettiin muun muassa sen vuoksi, ettei poliisilla ollut varmuutta siitä, oliko ampuja joku ulkopuolinen. Varsin nopeasti vahvistui kuitenkin käsitys, että ampuja oli perheen isä.

Mikkosen mukaan teon motiiveista ei ole toistaiseksi mitään käsitystä. Tapahtumapaikalla jatketaan vielä illalla teknistä tutkintaa. Myös naapureiden, tuttavien ja sukulaisten kuuleminen on alkanut.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.