Mainos

Poliisi pistää Tallinnan takseja kuriin

Tallinnan kaupunki ja poliisi ovat aloittaneet uudet tehotoimet taksiliikenteen ongelmien poistamiseksi.

Taksitarkastajien määrää on lisätty ja he ovat saaneet oikeuden sakottaa luvattomia takseja tai määräyksiä rikkoneita kuljettajia.

Taksiongelmat nousivat jälleen pinnalle syksyllä, kun Viron tv:n ajankohtaisongelma paljasti eräänlaisen taksimafian olemassaolon. Mafia organisoi markkinoita ja terrorisoi kuljettajia, tarjosi suojelusta ja jakoi parhaita paikkoja asiakkaiden pyydystämiseksi.

Aiemmin taksipalveluja tarkasti vain kaksi Tallinnan liikenneviraston virkamiestä. Nyt uuden vuoden vaihduttua työssä on jo kahdeksan poliisin patrullia, ja määrä nousee pian neljääntoista.

Uudet partiot ovat jo tarkastaneet kuljettajien lisenssejä ja ajolupia, taksimittareita, autojen siisteyttä sekä kuljettajien pukeutumista ja henkilökohtaista hygieniaa.

Tarkistuksen kohteena on myös kuljettajien viron kielen taito. Tallinan kaupunki on esittänyt Viron talousministeriölle liikennelakiin muutosta, joka sallisi taksipalveluihin kattohinnat, mutta esitystä ei ole hyväksytty. Nyt taksifirmat voivat määritellä itse hintansa millaiseksi tahansa.

Viime vuonna myös laivayhtiö Tallink kyllästyi Tallinnan taksitilanteeseen. Tallink perusti oman taksiyhtiön, jolla on nelisenkymmentä autoa. Tallink vakuuttaa, että sen taksit ajavat aina asianmukaisesti mittari päällä ja asiakas joutuu maksamaan matkasta vain sen mitä mittari oikeasti näyttää.

Tallinnassa on noin 2500 taksinkuljettajaa ja taksifirmoja on nelisenkymmentä. Suurimpia ongelmapaikkoja ovat yhä satama, lentokenttä sekä keski- ja vanha kaupunki.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.