Mainos

Poliisi piiritti riitapukarien taloa Helsingin Pitäjänmäessä

Poliisi piiritti paritaloa usean tunnin ajan Helsingin Pitäjänmäessä varhain aamulla.

Tilanne sai alkunsa viime yönä, kun hieman yli 50-vuotias ja vähän alle 30-vuotias mies ottivat yhteen Jännetiellä Pitäjänmäessä sijaitsevassa paritalossa. Riitapukareista nuorempi on helsinkiläinen poliisi.

Asunnossa syntyi yöllä eripuraa ja tappelua, jonka päätteeksi vanhempi mies uhkaili nuorempaa. Molemmat olivat nauttineet alkoholia. Aamuyöllä puoli neljän aikaan riita kärjistyi, ja nuorempi pakeni asunnosta juosten. Hän sai haavoja paetessaan asunnosta lasin läpi.

Poliisit piirittivät asuntoa viitisen tuntia, koska vanhemman miehen luultiin linnoittautuneen taloon. Piiritykseen osallistui enimmillään kymmenkunta poliisipartiota ja ambulanssi. Piiritys oli turha, sillä mies oli ehtinyt poistua asunnosta ennen poliisien tuloa. Poliisi meni asuntoon sisälle aamuyhdeksältä.

Molemmat tappeluun osallistuneet miehet ilmoittautuivat itse poliisille tänään. Miehistä vanhempi ilmoittautui poliisille vasta päivällä poliisin saatua häneen yhteyden puhelimitse. Päivän aikana miehet kuulusteltiin ja päästettiin myöhemmin vapaaksi.

Tutkintaa johtavan Esa Grönlundin mukaan pidätyksiä on tuskin tulossa jatkossakaan.

Mies ammuskellut pihalla


Poliisi löysi paritalosta kymmenkunta asetta, joihin kaikkiin on lupa. Aseiden joukossa on muun muassa useita kiväärejä, haulikoita, pistooli, kaasusumutin ja ilmakivääri.

Mies on ollut poliisin kanssa tekemisissä aiemminkin, sillä kesäkuussa hänen epäillään syyllistyneen aseen varomattomaan pitelemiseen. Tuolloin mies oli ampunut haulikolla asuntonsa piha-alueella.

Tapahtuman seurauksena poliisi otti aseet haltuunsa, mutta palautti ne myöhemmin takaisin miehelle. Vanhempi mies ei ole poliisin tietojen mukaan virallisesti kirjoilla asunnossa, mutta on tiettävästi asunut paritalossa jonkin aikaa.

Koska riitapukareista toinen on helsinkiläinen poliisimies, asian tutkinta siirrettiin tänään keskusrikospoliisille. Samasta syystä jutun toiseksi tutkinnanjohtajaksi on nimetty syyttäjä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.