Mainos

Poliisi paljasti viinanvälitysbisneksen - yli sata alaikäistä ostajaa

Itä-Uudenmaan poliisi epäilee kolmea miestä tupakkatuotteiden ja viinan myymisestä alaikäisille.

Helsingin, Vantaan ja Espoon noin 14-17-vuotiailla nuorilla on ollut tiedossaan matkapuhelinnumero, jonka kautta he ovat sopineet tapaamisen Vantaalle, josta savukkeita ja väkevää viinaa on voinut ostaa.

Poliisi sai vihin viinanvälitystoiminnasta perheenisältä, joka kertoi 14-vuotiaan tyttärensä ostaneen 40 prosenttista virolaista alkoholia puhelinnumeron kautta.

Tytön isä selvitti numerotiedustelun kautta numeron omistajan ja otti yhteyttä poliisiin. Poliisin epäilyksen mukaan vuonna 1954 syntynyt mies ja kaksi hänen lähiomaistaan ovat myyneet alkoholia ja tupakkatuotteita nuorille jo muutaman vuoden ajan.

– Alaikäisiä ostajia on ollut yli sata, ellei jopa enemmänkin. Toiminnan laajuudesta kertoo se, että epäillyt henkilöt ovat hakeneet pakettiautolla lähes viisikymmentä kertoa viinaa ja tupakkatuotteita Virosta, rikoskomisario Kimmo Hyvärinen kertoo MTV3 Uutisille.

Pääepäilty on vangittu tammikuussa epäiltynä todennäköisin syin törkeään alkoholirikokseen. Yksi miehistä kärsii vankilassa tällä hetkellä muuta rangaistusta ja kolmas henkilö on vapaalla jalalla.

Kotietsinnässä poliisi löysi alkoholinvälitystä tukevaa todistusaineistoa.

Jutun tekijät ovat kiistäneet epäilyt muun muassa törkeästä alkoholirikoksesta ja törkeästä veropetoksesta. Asian esitutkinta valmistuu toukokuun alussa.

Poliisilla on tutkinnassa myös muita vastaavanlaisia alkoholijuomien välitystapauksia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.