Mainos

Poliisi paljasti Venäjältä johdetun paritusliigan

Maan suurimpiin lukeutuvan paritusjutun tutkinta on valmistunut. Helsingin poliisin mukaan Venäjältä johdettu paritusorganisaatio kattoi koko maan. Seksiä myytiin 26 paikkakunnalla Helsingin ja Rovaniemen välillä.

Kaikki naiset olivat poliisin mukaan vapaaehtoisesti mukana. Paritussopimuksen ehdot saneltiin kuitenkin ylhäältä.

Tutkinnanjohtaja Seppo Sillanpään mukaan naiset maksoivat parittajille 200-350 euroa vuorokaudessa. Lisäksi he maksoivat 100 euroa vuokraa, jos seksiä myytiin asunnoissa. Hotellihuoneet ja matkat naiset maksoivat itse.

- Monet luonnehtivat sopimusta huonoksi, mutta se oli tällainen "ota tai jätä" -tyyppinen, Sillanpää sanoo.

Esitutkinnan mukaan Suomessa toimi päällekkäin kolme venäläisjohtoista organisaatiota, joiden yhteinen kattomies tunnettiin nimellä Sasha. Hän päätti, kuka sai työskennellä ja kenen alaisuudessa. Sasha junaili myös Venäjältä viisumeja ja naisia, jos tarvittiin.

Satoja naisia, miliisi mukana

Toiminta oli vuoteen 2005 asti pienimuotoista, ja naisia paritettiin lähinnä Turussa ja pääkaupunkiseudulla. Myöhemmin organisaatio jakautui kolmeen osaan ja toiminta levisi koko maahan. Seksiä myytiin pääasiassa hotelleissa. Sillanpään mukaan naisia oli töissä reilut 200.

Poliisi pääsi liigan jäljille vuonna 2004, ja rikostutkinta alkoi vuotta myöhemmin. Jutussa on ollut vangittuna tai pidätettynä viisitoista ihmistä, joita epäillään törkeästä parituksesta. Sillanpää arvioi heidän takoneen vuoteen 2008 mennessä parituksella miljoonan euron tulot.

- Kyllä tämä vähäksi aikaa lamautti hotelliparitusta, mutta ei asuntoparitusta. Viime talvena oli taas vilkastumisen merkkejä, sanoi Sillanpää paljastuksen vaikutuksesta Suomen seksimarkkinoihin.

Jutun 1500-sivuinen esitutkinta-aineisto on lähdössä Helsingin syyttäjänvirastoon syyteharkintaan. Sillanpään mukaan kaikkia epäiltyjä ei saatu Suomeen kuulusteluihin. Esimerkiksi Sasha on teillä tietymättömillä. Liigan toiminnassa on ollut poliisin tietojen mukaan myös eräs miliisi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.