Mainos

Poliisi paljasti morfiinisalakuljetuksen

Poliisi on yhdessä tullin kanssa paljastanut morfiinin salakuljetusvyyhdin Ruotsista Suomeen. Jutun tutkinta alkoi loppuvuonna 2001, kun poliisi sai vihiä siitä, että Lapin läänin alueella käytetään suonensisäisesti Dolcontin nimistä lääkevalmistetta.

Kyse on ollut Dolcontin 200 mg morfiinisulfaatista. Laillisesti lääkettä käytetään voimakkaiden kiputilojen lievittämiseen. Väärinkäyttäjillä vaikutus on ollut samantapainen kuin heroiinilla. Yhdestä kolmasosagramman painavasta tabletista on käyttäjä saanut alkuvaiheessa yli kymmenen käyttökertaa. Aineen toleranssi nousee käyttäjillä kuitenkin jyrkästi.

Dolcontin on salakuljetettu Lappiin Haaparannasta, josta välittäjä on saanut sitä haaparantalaisen lääkärin kirjoittamalla reseptillä syksystä 2001 alkaen. Ilmeisesti tabletteja on tuotu Suomeen satoja kappaleita. Takavarikkoon tabletteja on saatu kolmisenkymmentä. Katukauppahinta yhdellä tabletilla on ollut 40-60 kertainen ruotsalaiseen apteekkihintaan verrattuna.

Huumeen yliannostukseen on kuollut Kemissä yksi 1970-luvulla syntynyt mieshenkilö. Useita ihmisiä on joutunut sairaalahoitoon yliannostuksen tai voimakkaiden vieroitusoireiden takia. Yliannostus on ilmennyt muun muassa vaikeana hengenahdistuksena ja vieroitusoireena on mm. kouristustiloja.

Asiaan on sekaantunut useita kymmeniä henkilöitä. Tällä hetkellä vangittuna on kolme ihmistä. Juttu käsitellään Rovaniemen käräjäoikeudessa.

Jutun tutkijat uskovat Dolcontinin nyt ehtyneen Lapin läänin alueelta. Sen sijaan muiden morfiinipohjaisten lääkkeiden, kuten Temgesicin ja Subutexin käyttö näyttää poliisin mukaan lisääntyvän.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.