Mainos

Poliisi myöntää ongelman liikenteenvalvonnassa – "emme voi asialle mitään"

Tienvarsilla sijaitsevat automaattiset nopeusvalvontakamerat eivät tunnista ylinopeutta hurjastelevaa moottoripyöräilijää. Poliisi myöntääkin asian ongelmalliseksi.

Se ei voi kuitenkaan nykyisen lainsäädännön puitteissa asialle mitään, vaan ylinopeutta ajavat motoristit pääsevät tässä kohtaa pälkähästä.

Peltipoliisi ottaa kuvan ylinopeutta ajavasta kulkuneuvosta edestäpäin, kun moottoripyörissä rekisterikilpi on säädösten mukaan takana. Näin ollen moottoripyöräilijää ei voida tunnistaa, kun kuljettaja saa käyttää lisäksi tummaa visiiriä päiväsaikaan.

– Tietenkin tämä on huono asia, kun kaikkia kulkuneuvoja ei voida tunnistaa. Kiinteissä nopeusvalvontakameroissa tämä on ongelma. Meidän täytyy kuitenkin mennä niillä pelisäännöillä, mitä meillä on. Emme voi asialle mitään, Poliisihallituksen poliisitarkastaja Timo Ajaste kertoo MTV3 Uutisille.

Hän tähdentää, ettei poliisi ole vaatimassa sellaisia kameroita, jotka voisivat kuvata ylinopeutta ajavan kuljettajan esimerkiksi takaapäin. Ajasteen mukaan asia on lainsäätäjien käsissä.

– Täytyy kuitenkin muistaa, että poliisi pystyy valvomaan moottoripyöriäkin perinteiseen malliin omilla autoillaan ja moottoripyörillään liikenteessä. Toivottavaa on, että meillä keinot ja mahdollisuudet tehdä mahdollisimman tehokasta liikenteen valvontaa, Ajaste toteaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.