Poliisi kuulee pian Porvoon tuhoisasta kuolonkolarista selviytyneitä nuoria – rikostoimittajat tuomitsevat kaahailun: "Vastenmielistä toimintaa"

7:58
Katso videolta, mitä Rikostoimittajat keskustelivat Porvoon nuorten kuolonkolarista ja Keravan oudosta murhaepäilystä.

MTV:n Rikostoimittajat pohtivat muun muassa viikonloppuna Porvoossa tapahtunutta järkyttävää kuolonkolaria, joka vei hengen kahdelta parikymppiseltä nuorelta.

Onnettomuus tapahtui, kun henkilöautoa kuljettanut 18-vuotias törmäsi toiseen henkilöautoon perjantain ja lauantain välisenä yönä.

– Se oli tosi surullinen tapahtuma. Siinä puolenyön aikaan Porvoon keskustan suunnasta tuli henkilöauto, jonka kyydissä oli peräti kahdeksan henkilöä, eli kuljettaja ja seitsemän 16-vuotiasta nuorta. Kolme nuorista matkusti takakontissa, kuvaili rikostoimittaja Päivi Hannula.

Rikostoimittajat pohtivat syitä nuorten kaahailuun. Puhumassa olivat Hannulan lisäksi rikostoimituksen päällikkö Tiia Palmén ja rikostoimittaja Pekka Lehtinen.

0:43
Karut kuvat Porvoon onnettomuuspaikalta: Henkilöautojen kolari vaati kaksi kuolonuhria, lukuisia loukkaantui. (Kuvat: Mika Laine / Mediapalvelu Modia)

Porvoossa onnettomuuden aiheuttanut kuljettaja kaahasi todella kovaa vauhtia ja törmäsi moottoritien tuntumassa toiseen henkilöautoon, jossa matkustaneet 20- ja 26-vuotiaat nuoret kuolivat.

Lisäksi onnettomuudessa loukkaantui useita nuoria. Poliisi on alustavasti puhuttanut kaaharikuljettajaa, muttei ole vielä päässyt kuulemaan autoissa olleita muita nuoria.

– On fakta, että nuoret ovat yliedustettuina liikenneonnettomuuksissa. Tämä nuorten kaahailu on ihan älytöntä. Se on yleistä piittaamattomuutta ja valtavaa riskinottoa, Lehtinen kommentoi.

– Vastenmielistä toimintaa.

Lehtinen muistutti, että kaahailua on ollut aina. Hän muisteli Leppävirralla vuonna 1996 tapahtunutta kolaria, joka johti niin ikään kahden nuoren kuolemaan.

– Poliisin mukaan nuorten miesten kaahailussa on viimeisen kymmenen vuoden aikana tapahtunut kuitenkin muutos. Autojen tehot ovat käsittääkseni kasvaneet ja sitten ovat nämä kaahailuvideot, Hannula kommentoi.

Poliisi epäilee Porvoon 18-vuotiasta kaaharia kahdesta törkeästä kuolemantuottamuksesta, törkeistä vammantuottamuksista ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Outo murha Keravalla

Nuorten kuolonkolarien lisäksi Rikostoimittajat ruotivat Keravan murhaepäilyä. Rikoksesta epäiltynä on vangittu nelikymppinen nainen.

– Tämä on kyllä erikoinen tapaus siinä mielessä, että poliisi tutki tätä ensin viikon ajan kuolemansyyntutkintana. Eli tämä viittaa siihen, ettei uhrissa ollut ainakaan heti päälle päin näkyviä vakavia vammoja, sanoi Palmén. 

Koko keskustelun voi katsoa artikkelin yllä olevalta videolta.

Uutisaamun Rikostoimittajat-osiossa käydään läpi viikon mielenkiintoisimpia puheenaiheita rikos- ja oikeusjuttujen saralta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja