Mainos

Poliisi kehottaa malttiin kesärenkaiden vaihdossa

Lain mukaan nastarenkaiden käytöstä pitäisi luopua tänä vuonna huhtikuun neljäntenä päivänä. Renkaiden vaihdossa täytyy kuitenkin toimia ajokelin mukaan, poliisi sekä Liikenne- ja viestintäministeriö muistuttavat.

Autoilijoiden ei ole tänä keväänä syytä pitää kiirettä nastarenkaiden vaihtamisessa kesärenkaisiin. Ajokeli on yhä monin paikoin niin talvinen, että nastat ovat vielä tarpeen.

Lain mukaan nastarenkaiden käytöstä pitäisi luopua tänä vuonna huhtikuun neljäntenä päivänä. Liikenne- ja viestintäministeriöstä sekä Liikkuvasta poliisista kuitenkin korostetaan, että renkaiden vaihdossa täytyy toimia ajokelin mukaan.

Poliisi ei sakota nastarenkailla ajavia, vaikka renkaiden vaihdon aikaraja olisi jo umpeutunut. Viranomaiset kehottavat käyttämään nastarenkaita niin kauan kuin joutuu ajamaan liukkailla teillä.

Erityisesti pohjoiseen matkaavien on syytä pitäytyä nastoissa. Myös Etelä-Suomessa esimerkiksi pikkutiet voivat edelleen olla jäisiä pakkasyön jälkeen tai varjopaikoissa.

Nastarenkaiden käyttökausi alkaa marraskuun alussa ja päättyy viikko pääsiäispäivän jälkeen, mutta nastarenkailla saa ajaa kelin sitä edellyttäessä muulloin. Sääntö ei koske nastattomia talvirenkaita.

Varsinainen talvirengaspakko alkaa Suomessa joulukuun ensimmäisenä päivänä, ja se jatkuu helmikuun loppuun saakka.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.