Poliisi julkaisi mystisen tiedotteen – komisario valottaa taustoja: "Kun tuon sen julkisuuteen, osa ajattelee, etteivät he halua ollenkaan sekaantua tällaiseen juttuun"

Hämeen poliisi pyytää havaintoja kahdesta autosta Lahdessa epäiltyyn törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen liittyen. Tiedotteista jää kuitenkin hämäräksi, mitä oikeastaan epäillään tapahtuneen.

Silminnäkijähavaintoja pyydetään tiistailta noin puoli kahdeksalta illalla Lahden Kärpäsenmäessä Salpakankaan suuntaan ajaneista valkoisesta Volkswagen Golfista ja mustasta BMW X6:sta.

Autot olivat poliisin mukaan samoihin aikoihin pysähtyneenä keskelle Petsamonkatua. Myös tästä tapauksesta pyydetään silminnäkijähavaintoja.

Kokonaisuutta tutkitaan poliisin mukaan "mm. törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena".

Poliisitiedotteet eivät kuitenkaan vastaa kaikkein kiinnostavimpiin kysymyksiin. Mitä oikeastaan epäillään tapahtuneen? Mitä epäilty törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen on oikeastaan ollut, ja mitä keskellä Petsamonkatua on tapahtunut?

Puhelimeen vastaa rikoskomisario Jari Kiiskinen.

Miksi tapahtuneesta halutaan havaintoja? Mitä epäillään tapahtuneen?

Haluamme silminnäkijähavaintoja autojen liikkeistä. Meillä on tiedossa kuskit, rekisterinumerot ja muut, mutta haluamme tietää, mitä autojen välillä on tapahtunut ja mitä ihmiset ovat havainneet.

Edelleen jää se kysymys, että mitä oikeastaan epäillään tapahtunen?

Törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen. Kun autot ovat olleet pysähtyneenä Petsamonkadulla, on ollut törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen liittyen välikonflikti, jota en tässä vaiheessa halua lähteä sen enempää avaamaan.

Pystyykö tätä liikenneturvallisuuden vaarantamista avaamaan, mistä on ollut kyse?

Sehän se on. Ihmiset ovat tehneet havaintoja. Jos sanon, että auto on ajanut lujaa, ihmiset sanovat, että on ajettu lujaa. Jos kerron ihmisille, mistä se [rikosnimike] tulee, todistajat helposti sanovat, että niinhän he näkivätkin. Sen takia haluaisin [kuulla suoraan] ihmisiltä, mitä he ovat havainneet.

Epäilläänkö kummankin auton kuskeja rikosnimikkeistä?

Itse asiassa BMW-kuskia epäillään törkeän liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Tiedotteeseen oli merkattu "mm. törkeän liikenneturvallisuuden vaarantaminen". Onko tässä jo muita rikosnimikkeitä?

On. Siitä Petsamonkadun jutusta on.

Mikä rikosnimike siinä on kyseessä?

Se on juuri se pointti, miksen ole halunnut sitä julkisuuteen tuoda. Kun tuon sen julkisuuteen, osa ilmoittajista ajattelee, etteivät he halua ollenkaan sekaantua tällaiseen juttuun, eivätkä ilmoita minkäänlaisia havaintoja. Varmaan ensi viikolla, kun päästään tutkinnassa vähän eteenpäin, avaan tätä kokonaisuutta, mitä nimikettä siellä Petsamonkadulla tutkitaan.

Poliisi pyytää asiasta jotakin tietäviä ottamaan yhteyttä p. 0295 414 222 tai sähköpostilla vihjeet.hame@poliisi.fi.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja