Mainos

Video: Poliisi jatkaa edelleen Nelan etsintöjä – Ystävä: "Ei tällaista tavallisessa elämässä tapahdu"

Poliisi ei ole lopettanut kuukausi sitten kadonneen Nela Utkinan etsintöjä Nuuksiossa.

– On mahdollista, että jatkamme vielä Nuuksion Pitkäjärven ja Siikajärven välistä ja Siikajärven läntisen puolen tarkastamista.

– Päätös syntyy, kun saadaan kaikki tarvittava tieto sunnuntain etsinnöistä käyttöön ja jäikö mahdollisesti joitain suunnitelluista alueista käymättä, kertoo jutun tutkinnanjohtaja, komisario Teemu Kruskopf Helsingin poliisilaitokselta sähköpostitse.

Viikonloppuna poliisi ja Vapaaehtoinen pelastuspalvelu Vapepa tekivät etsintöjä Nuuksiossa Kruskopfin mukaan useiden hehtaarien alueella. Maastoetsintöjen lisäksi poliisi työskentelee jutun parissa muutenkin.

–  Poliisi suorittaa jatkuvasti tulleiden vihjeiden tarkastusta ja taustatyötä, Kruskopf kertoo.

Ilta-Sanomien mukaan eilisissä etsinnöissä mukana ollut koira sai vainuhavainnon, joka varmistettiin toisella koiralla. Poliisi on luvannut tarkistaa lammen.

Myös Utkinan laaja ystäväpiiri kiertää Nuuksion metsissä edelleen.

– Jos Sergei pyytää mukaan etsimään, tietenkin menen, kertoo pariskunnan ystävä viitaten Utkinan aviomieheen Sergei Utkiniin, joka on etsinyt vaimoaan väsymättä kuluneen kuukauden aikana.

"Ystäviä pitää arvostaa nyt"

Ystävän mukaan kaikkien ystävien päässä on pyörinyt kuukauden ajan sama kysymys: mitä on tapahtunut, missä Utkina oikein on.

Vaikka epätietoisuus on ystävälle raastavaa, toisaalta uusi tietokin voi järkyttää.

– Kun luin ensimmäisen otsikon, että poliisikoira on löytänyt jäljen järvestä Nuuksiossa, minua alkoi pelottaa, enkä halunnutkaan tietää asiasta enempää. Haluaisin uskoa, että Nela löytyy vielä elossa, ystävä sanoo.

Ystävän mukaan hankalinta jutussa on, että Utkina on aina näyttänyt iloiselta ja tarmokkaalta, eivätkä ystävät havainneet naisen elämässä mitään ongelmia.

– Olisiko mahdollista, että tavallinen tyttö olisi onnistunut peittelemään tunteitaan tuolla tavalla. Siksi koko juttu tuntuukin kuin Hollywood-elokuvan tarinalta. Ei tällaista tavallisessa elämässä tapahdu.

Traaginen tapaus on herättänyt Utkinan ystävän pitämään läheisensä aiempaakin lähempänä.

– Pitää arvostaa kavereita nyt, eikä niin, että nähdään tai soitellaan vasta huomenna. Huomenna voi tapahtua ihan mitä vain, kaikki ei mene aina omien suunnitelmien mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.