Mainos

Kadonneen Nelan viimeisen tekstiviestin sisältö paljastui

Kadonneen Nela Utkinan viimeisimmän tekstiviestin sisältö on paljastunut.

Utkina lähetti äidillensä viestin katoamispäivänä kello 14.25. Tekstiviesti koski hänen omia häitään.

–Siinä viitattiin häihin, jotka olivat olleet heinäkuussa. Viestissä ei ollut mitään sellaista, joka selittäisi katoamista. Myöskään äidin tulkinnan mukaan viestissä ei ollut mitään poikkeavaa, tutkinnanjohtaja Teemu Kruskopf sanoo MTV Uutisille.

Utkinan äiti Paulina Saglenova on kertonut aiemmin, että vanhemmat olivat keskustelleet tyttärensä kanssa puhelimessa hääkuvien kehittämisestä katoamista edeltävänä iltana.

– Hän voi hyvin. Hän oli rauhallinen, ja kaikki kuulosti normaalilta, äiti kertoi MTV Uutisten haastattelussa.

Kymmeniä vihjeitä, yksi Lontoosta

Poliisi on lopettanut kaksi viikkoa sitten kadonneen 27-vuotiaan Nela Utkinan etsinnät Nuuksion ulkoilualueella ainakin toistaiseksi.

Nyt poliisi käy läpi saamiaan kymmeniä katoamiseen liittyviä vihjeitä ja havaintoja. Niitä on Suomesta ja ulkomaita myöten.

–Vihjeitä on tullut Suomesta lähinnä radanvarren reiteiltä, muun muassa Turusta, Tampereelta ja Seinäjoelta. Ulkomailta on vihje Lontoosta. Näitä nyt tarkistetaan, Kruskopf kertoo.

Mitään uusia valokuvia tai muuta kuvamateriaalia poliisilla ei ole.

Kaikki vaihtoehdot auki

Tutkinnanjohtaja Kruskopfin mukaan tapauksessa on pidettävä kaikki vaihtoehdot auki. 

–Jos hän (Nela) on lähtenyt maasta, vaikuttaa siltä, että se ei ole ollut kovin suunnitelmallista huomioiden hänen varusteensa ja sen, että hänen passinsa on ollut kotona, Kruskopf sanoo.

Kruskopfin mukaan poliisikaan ei voi aukottomasti selvittää mahdollista maastapoistumista, koska esimerkiksi Pohjoismaiden välillä on vapaa liikkuvuus.

Kruskopf ei kuitenkaan halua ottaa kantaa siihen, pitääkö poliisi todennäköisempänä, että Nela Utkina on hengissä.

–Kun ihminen on kadoksissa, se antaa mahdollisuuden kaikenlaiselle spekuloinnille, Kruskopf sanoo.

Nuuksion suolammetkin tarkastettu

Poliisi kävi koirapartioiden kanssa viikonloppuna läpi muun muassa Nuuksion alueen suolampia.

–Ne on aika hyvin tarkastettu. Toki alue on niin suuri, että se on kuin etsisi neulaa heinäsuovasta. Etsintöjä on tehty Nuuksiossa sen tiedon mukaan mitä meillä on ollut. Jos tulee lisätietoa, etsintöjä voidaan kohdentaa uudestaan, Kruskopf sanoo. 

Nela Utkinan mahdollista reittiä Nuuksion alueella on ollut hankala selvittää myös siitä syystä, että hänen kännykkänsä on paikantunut kolmeen eri tukiasemaan. Yksi sijaitsee Ämmässuon ja Kirkkonummen rajalla Turuntien eteläpuolella, toinen Turuntien pohjoispuolella ja kolmas Solvallassa.

–Jos signaali ei tavoita lähintä tukiasemaa, se ottaa kauemman. Viimeinen signaali on Nuuksion tukiasemalta Turuntien pohjoispuolelta.

Poliisi tapasi eilen Nela Utkinan vanhemmat. He ovat tuskaisia, mutta jaksavat vielä toivoa tyttärensä löytymistä elossa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.