Mainos

Kartta: Tänne kadonneen Nelan etsinnät nyt kohdentuvat – helikopteri paikalle

Rajavartiolaitoksen helikopteri tulee vielä tämän illan aikana avustamaan jo yli viikon kateissa olleen Nela Utkinan etsinnöissä. Kopteri on ollut toisessa tehtävässä ja pääsee nyt lentämään Nuuksioon poliisin avuksi.

– Helikopterietsinnät kohdentuvat Pitkäjärven pohjoispäästä länteen päin, Nuuksion kansallispuiston ydinalueelle. Alue on se, jossa hän (Utkina) on aiemminkin liikkunut ja jonka hän parhaiten tuntee, tutkinnanjohtaja Teemu Kruskopf kertoo MTV Uutisille.

Pitkäjärven pohjoispään länsipuolelta löytyvät Haukkalampi, Mustalampi ja Valklampi.

–Käymme tarkemmin läpi muun muassa lampien ja järvien reunoja, Kruskopf sanoo.

Poliisi julkaisi torstaiaamuna uuden kuvan kadonneesta 27-vuotiaasta Utkinasta. Kuva on viimeinen visuaalinen havainto tsekkinaisesta. Kuvassa Utkina poistuu linja-autosta Nuuksionpää-nimisellä bussipysäkillä katoamispäivän aamuna 9.9. Linja-autossa Utkina puki päälleen punaisen retkeilytakin ja otsaliinan päähänsä.

–Hän ollut liikkeellä yksin, ollut bussissa yksin ja poistunut sieltä yksin. Seuralaista ei ole ollut. Lisäksi hän on lähettänyt katoamispäivänään äidilleen tekstiviestin noin 14.20. Nämä tiedot vahvistavat sitä, että hän on Nuuksion alueella, Kruskopf sanoo.

Utkinan puhelin mykistyi 9.9. ja 10.9. välisenä yönä. Poliisi ei kerro Utkinan äidillensä lähettämän viimeisen viestin sisältöä.

–Se ei kuitenkaan ole sellainen viesti, mikä selittäisi tapahtunutta, Kruskopf sanoo.

Kruskopfin mukaan poliisilla ei edelleenkään ole syytä epäillä asiassa rikosta, vaan asia etenee kadonneen henkilön tutkintana.

Poliisilla on tiedossa, mitä Utkina oli ostanut Myyrmannin kauppakeskuksesta ennen bussimatkaa Nuuksioon.

–Ruokatarpeita, mutta niillä ei sinänsä pitkälle selviä. Sitä emme vastaavasti tiedä, mitä hänellä on ollut repussa, Kruskopf kertoo.

Poliisin mukaan vapaaehtoinen pelastuspalvelu, Vapepa tulee avustamaan etsinnöissä viikonloppuna, jos Utkinaa ei ole siihen mennessä löydetty.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.