Poliisi iski venäläisen maailmanmestarin majapaikkaan ampumahiihdon MM-kisoissa

Poliisi on ratsannut Venäjän maajoukkueen majapaikan ampumahiihdon MM-kilpailuissa Anterselvassa Italiassa, kertoo norjalainen VG.

VG:n mukaan poliisi iski lauantaina venäläisen maailmanmestarin Aleksandr Loginovin ja hänen henkilökohtaisen valmentajansa Aleksandr Kasperovitsin majapaikkaan. Syynä iskuun on VG:n mukaan dopingepäily. VG perustaa tietonsa venäläisen R-Sportsin uutiseen.

Myös Venäjän ampumahiihtoliiton varapuheenjohtaja Aleksei Nuzhdov on vahvistanut tapauksen uutistoimisto Ria Novostille.

VG:n mukaan Loginov kommentoi tapausta venäläiselle Match TV:lle.

– Minä ja (ampumahiihtäjä) Jevgeni Garanitsev heräsimme kuuden aikaan, kun he yrittivät murtautua oven läpi. He ottivat heti aseemme aivan kuin olisimme vaarallisia rikollisia, Loginov sanoo.

– He käskivät meidän istua hiljaa alushousuissamme. He olivat kiinnostuneita vain minun asioistani, Loginov sanoo ja kertoo pyytäneensä paikalle tulkkia.

Loginovin mukaan poliisi takavarikoi muun musasa hän puhelimensa, tietokoneensa ja muita henkilökohtaisia tavaroita.

Loginovin valmentaja Kasperovitsin epäillään epäillään käyttäneen toisen henkilön henkilöllisyyttä akkreditoituessaan MM-kilpailuihin. Venäjän ampumahiihtoliiton puheenjohtaja Vladimir Dratshev sanoo VG:n mukaan tapauksen liittyvän akkreditointiin ja dopingiin. Kasperovitsin epäillään tuoneen dopingaineita kilpailuihin toisen henkilön henkilöllisyyttä hyödyntäen.

Anterselvan MM-kisoissa kilpaillaan lauantaina viesteissä. Loginov voitti Anterselvassa sprinttikilpailun maailmanmestaruuden ja oli takaa-ajon kolmas. Loginov on aiemmin kärsinyt kahden vuoden kilpailukiellon dopingrikkomuksesta. Hän kärähti vuonna 2013 epon käytöstä.

 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Uutiset Liveen tehdään huoltotoimenpiteita tänään maanantaina klo 12.00-14.00, jolloin katselussa voi olla häiriöitä. Pahoittelut.