Poliisi iski venäläisten ampumahiihtäjien kimppuun maailmancupin kisapaikalla – epäilyt viime vuoden MM-kisoista

Asiantuntija: Huippu-urheilusta tulee aiempaa puhtaampaa 2:04
Videolla uutinen huippu-urheilun dopinginkäytöstä viime maaliskuulta.

Itävallan poliisi on tutkinut viiden venäläisen ampumahiihtäjän ja viiden joukkueenjohtoon kuuluvan jäsenen osallisuutta epäiltyihin dopingrikoksiin, jotka tapahtuivat sen mukaan vuoden 2017 MM-kisoissa Hochfilzenissä.

Venäläisurheilija Aleksandr Loginov vahvisti torstaina Instagram-päivityksessään, että poliisi oli aloittanut tutkinnan joukkuetta kohtaan ennen viikonlopun Hochfilzenin maailmancupin kisoja.

Loginovin mukaan poliisi epäilee joukkueen jäseniä veridopingista viime vuoden helmikuun MM-kisoissa.

Aiemmin venäläinen tv-toimittaja Dmitri Gubernijev julkaisi listan epäillyistä henkilöistä. Joukossa olivat ampumahiihtäjät Loginov, Anton Shipulin, Jevgeni Garanitshev, Aleksei Volkov ja Irina Staryh sekä entinen päävalmentaja Aleksandr Kasperovitsh ja neljä fysiikkaryhmään kuuluvaa lääkäriä ja hierojaa.

Itävallan poliisi vahvistaa uutistoimisto APA:lle, että tutkinnan alla on kaikkiaan kymmenen henkilöä, mutta ainuttakaan kuulustelua ei ole pidetty.

Loginov julkaisi Instagram-päivityksensä yhteydessä negatiivisen dopingtestinsä tuloksen vakuuttaen syyttömyyttään.

– Ilmeisesti ei riitä, että nyky-Venäjän urheilija läpäisee dopingtestit päästäkseen kisaamaan. Olin jo aiemmin kuumassa vedessä jostain, jota en ollut tehnyt, ja eilen minua ja muita syytettiin jostain rikkomuksista verensiirrosta ja muuta, Loginov sauhusi.

Yhtäkään venäläistä ei kuitenkaan ole kiinniotettuna. He saavat näillä näkymin osallistua viikonlopun kilpailuihin normaaliin tapaan.

Venäjä saavutti Hochfilzenin MM-kisoissa kultaa miesten viestissä ja pronssia sekaviestissä. Syytetyistä urheilijoista näissä mukana olivat Volkov, Loginov ja Shipulin.

Lue myös:

    Uusimmat