Neljä venäläistä ampumahiihtäjää narahtanut dopingista – lähteet: mukana kaksi olympiavoittajaa

Kansainvälinen ampumahiihtoliitto IBU on huomauttanut Venäjän ampumahiihtoliittoa ja neljää venäläistä urheilijaa dopingrikkeistä. 

Videolla edellisen maailmancup-kauden päätös.

Venäjän ampumahiihtoliitolla sekä venäläisurheilijoilla on kaksi viikkoa aikaa vastata huomautuksiin. IBU tiedotti huomautuksestaan torstaina.

Jos Venäjällä on valitettavaa dopingrikkomuksista, tapauksia käsitellään IBU:n antidopingpaneelissa.

Venäjän urheiluministeri Pavel Kolbkov sanoo, että rikkeistä on vielä liian aikaista sanoa enempää.

– Vasta eilen saimme informaation ja dokumentit. On liian aikaista puhua rikkomuksista. Venäjän ampumahiihtoliitto on tutkimassa vastaanottamiaan dokumentteja, Kolobkov sanoi uutistoimisto Tassin mukaan.

Dopingtapaukset ovat paljastuneet vanhojen arvokisanäytteiden uusinta-analyysissä. IBU ei kerro urheilijoiden nimiä, mutta useiden venäläisviestimien mukaan nämä ovat Jevgeni Ustjugov, Svetlana Sleptsova, Aleksandr Tshernyshev ja Aleksandr Petshenkin.

Kovia nimiä näistä ovat Ustjugov ja Sleptsova. Ustjugov voitti urallaan kaksi olympiakultaa, kun hän juhli voittoa 2010 Vancouverin 15 km yhteislähdössä ja 2014 Sotshin 4 x 7,5 km viestissä. Sleptsova voitti viestikultaa Vancouverissa 2010 ja lisäksi hän saavutti yhden MM-hopean ja yhden -pronssin. Maailmancupissa Sleptsova nappasi uransa aikana viisi henkilökohtaista osakilpailuvoittoa.

Tshernyshev on voittanut urallaan nuorten maailmanmestaruuden. Nelikosta vain Petshenkinin ura jatkuu yhä.

Lue myös:

    Uusimmat