Suomen ampumahiihtopomo yllättyi venäläisurheilijaan kohdistuneesta poliisiratsiasta: "Aina toivoo, että urheilu olisi puhdasta"

Suomen ampumahiihtoliiton toiminnanjohtaja Tapio Pukki yllättyy kuullessaan poliisiratsiasta Venäjän ampumahiihtomaajoukkueen majapaikkaan.

Italian poliisi ratsasi maailmanmestari Aleksandr Loginovin käyttämän hotellihuoneen lauantaiaamuna. Myös Loginovin valmentaja oli lauantaina paikallisen poliisin kuultavana.

Kisoista jo Suomeen palannut Pukki kuuli asiasta ensimmäistä kertaa MTV Urheilun toimittajalta. 

– Eihän se tietenkään hyvältä kuulosta. Mutta kun asiasta ei ole minkäänlaista tietoa, on vaikea kommentoida, Pukki sanoo.

– Ainahan nämä tulevat yllätyksenä. Aina toivoo, että urheilu olisi puhdasta, Pukki sanoo ja muistuttaa, ettei ratsian syistä tai seurauksista ole tässä vaiheessa tietoa.

Loginov on jo voittanut Anterselvassa sprinttikilpailun ja sijouttunut takaa-ajossa kolmanneksi. Vuonna 2013 epon käytöstä kärähtänyt ja kahden vuoden kilpailukiellon saanut Loginov on ollut muiden urheilijoiden hampaissa MM-menestyksensä jälkeen. Muun muassa norjalainen Tarjei Bö ja Ruotsin Sebastian Samuelsson ovat arvostelleen Loginovin osallistumista kilpailuihin.

Pukki ei osaa kommentoida, miten muut urheilijat ovat venäläiseen suhtautuneet.

– Minulla ei ole siitä oikeastaan muuta tietoa kuin median tiedot.

Ampumahiihdon MM-kilpailuissa on lauantaina ohjelmassa viestit. Naisten kilpailu alkaa kello 12.45 ja miesten 15.45. Pukki ei usko Loginov-kohun vaikuttavan suomalaisten suorituksiin.

– Sellainen käsitys, että ei vaikuta Suomen joukkueen tekemiseen. Keskittyminen on varmasti tällä hetkellä kilpailussa. He ovat mahdollisesti kuulleet asiasta, mutta ei siinä auta kuin mennä viivalle ja tehdä kaikki mitä voi.

Loginov on merkitty miesten kilpailuun Venäjän joukkueeseen.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.