Venäläiset haastavat antidopingpomon oikeuteen – ampumahiihtomestarilla mitta täynnä poliisiratsiasta

Antidopingkomitea sulki Venäjän arvokisoista vuosiksi – tästä on kyse urheilumaailmaa ravisuttavassa doping-vyyhdessä 7:16
Antidopingkomitea sulki Venäjän arvokisoista vuosiksi joulukuussa 2019: tästä on kyse urheilumaailmaa ravisuttavassa dopingvyyhdessä.

Venäläinen ampumahiihtäjä Aleksandr Loginov ja valmentaja Aleksandr Kasperovits ovat päättäneet haastaa kansainvälisen lajiliiton IBU:n väliaikaisen antidopingpäällikön Sarah Fussek-Hakkaraisen oikeuteen, uutisoi venäläinen TASS

Italian poliisi teki Anterselvan MM-kisojen aikana ratsian Loginovin ja Kasperovitsin majapaikkaan dopingepäilyjen takia. Loginov oli aiemmin voittanut pikakisan maailmanmestaruuden ja takaa-ajon pronssia.  

Muun muassa NRK:n ja TASS:n mukaan ratsian laittoi alulle Fussek-Hakkarainen, joka väitti Kasperovitsin akkreditoituneen MM-kilpailuihin jonkun toisen henkilötiedoilla. IBU tiedotti aiemmin tällä viikolla, ettei se ole pyytänyt toimia Loginovia tai Kasperovitsia kohtaan.   

Nyt venäläiskaksikko aikoo toimia. 

– Me aiomme haastaa oikeuteen henkilön, joka usutti poliisit peräämme. Puhumme Sarak Fussekista, Kasperovits kommentoi. 

– Haemme taloudellista kompensaatiota, mutta myös korvauksia moraalisista vahingoista.

Loginov vetäytyi MM-ampumahiihdon viimeisestä henkilökohtaisesta kilpailusta ratsian jälkeen. 

– Hänen (Fussek-Hakkaraisen) toiminta aiheutti Loginovin vetäytymisen. Hän ei saanut kahteen päivään kunnolla unta ja hänen verenpaineensa kohosi näiden tapahtumien johdosta, Kasperovits selvittää. 

Valmentajan mukaan Venäjän ampumahiihtoliitto ei ole mukana aiotussa kanteessa.

Loginov on aiemmin kärsinyt kahden vuoden kilpailukiellon dopingrikkomuksesta. Hän kärähti vuonna 2013 epon käytöstä.

Lue myös:

    Uusimmat