Mainos

Poliisi herätti kokeneen K-kauppiaan järkyttävällä puhelulla: Kaupallasi on räjähtänyt

Lähes 30 vuotta kauppiaana toiminut Helge Salmenaho ei voinut uskoa, että hänen kauppansa yhteydessä ollut pankkiautomaatti yritettäisiin joku päivä räjäyttää.

Painajainen muuttui kuitenkin todeksi varhain sunnuntaiaamuna, kun nukkumassa ollut Salmenaho heräsi poliisin puheluun.

– Poliisin puhelu ei ollut toiveita herättävä. Ajattelin, että kauppa on paljon karmeammassa kunnossa kuin tämä lopulta oli. Herätys oli ainakin nopea ja tehokas.

Järvenpään Haarajoella sijaitseva K-market avattiin jo sunnuntai-iltapäivänä. Vaikka kauppa on auki, kärsi kiinteistö mittavia vahinkoa. Myös osa kaupan koneista on räjähdyksen jäljiltä vielä rikki. Epätoivoon Salmenaho ei tapauksen johdosta kuitenkaan vaipunut.

– Olen sen verran sitkeä, että mahdollisimman nopeasti kauppa auki, jotta saadaan tavaraa liikkeelle.

Kiinteistöön mittavat vahingot

Kiinteistön kärsimien vahinkojen tarkka summa ei ole tiedossa. Pahimmat vahingot kärsi aivan automaatin vieressä ollut kampaamo. Kauppiaan mukaan suurimmat arviot korvauskuluista ovat olleet yli satatuhatta euroa. 

– Luulin toissapäivänä, että loppupeleissä pääsimme aika vähällä, mutta mitä pidemmälle tutkii, niin vahinkoja löytyy koko ajan lisää.

Salmenaho sanoo, että hänen ensimmäinen kauppa ryöstettiin 1980-luvun loppupuolella. 

– Sitten on ollut näitä näpistyksiä ja muutama murto.

Se, että joku yrittäisi räjäyttää pankkiautomaatin, ei käynyt edes kauppiaan mielessä.

– Kaikkihan on nykyään mahdollista, mutta en tuollaista odottanut missään tapauksessa, eikä varmaan uskonut kukaan muukaan.

"Pää on ihan sekaisin"

Kauppiaan mukaan asiakkaat ovat olleet tapahtuneesta ihmeissään. Erityisesti automaattia odotetaan takaisin, mutta Salmenaho ei vielä tiedä, mikä sen kohtalo on.

– Vaikka tästä on jo kolme päivää aikaa, niin mulla on pää ihan sekaisin ja rattaat pyöriin tuhatta ja sataa. Olen yrittänyt laittaa asioita järjestykseen niin, että homma saadaan toimimaan normaalisti, ja tulevaisuus olisi turvattu tässä hommassa.

Salmenaholla ei pienintäkään hajua siitä, ketkä voisivat olla teon takana. Hän sanoo odottavansa jatkuvasti poliisilta puhelua siitä, että tekijät olisivat jääneet kiinni. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.