Eikö mikään ole pyhää? Oululaisen Pian rakkaat muistot varastettiin röyhkeästi kesken muuton: "En olisi uskonut, että joku voisi olla näin moraaliton, itsekäs ja röyhkeä"

Oululainen Pia Keihtä teki muuttoa elokuun lopussa Ouluun Myllyojan kaupunginosaan. Muuton yhteydessä häneltä varastettiin kaksi laatikollista tavaraa. Varkaita ei ole saatu kiinni.

Millaista on vakuutusetsivän työ? Katso vakuutusetsivän haastattelu Rikospaikassa!

13:48

Tavarat vietiin hyvin lyhyen ajan sisällä. Keihtä vetoaa varkaisiin suljetussa ryhmässä Facebookissa.

– Oli raivostunut ja turvaton olo. En itse ollut paikalla, kun muutossa auttanut kaverini huomasi kaksi epäilyttävää tyyppiä. Olin silloin loppusiivoamassa aiempaa asuntoa ja menin myöhemmin paikalle.

Keihtä on ollut muuton jälkeen uudessa asunnossaan vasta kahdesti yötä, ja hän huomasi tavaroiden puuttumisen vasta viime viikolla. Hän korostaa, että menetettyjen tavaroiden tunnearvo oli rahallista arvoa tärkeämpi.

– Tavaroiden joukossa oli esimerkiksi vaatteita ja vanhempieni ulkomailta tuomia tuliaisia, hän kertoo.

Raha ei korvaa tunnearvoa

Pia on tehnyt asiasta rikosilmoituksen. Lisäksi hän ilmoitti asiasta vakuutusyhtiölleen, joka korvasi menetettyjä tavaroita jossain määrin. Hän kuitenkin toteaa, ettei rahalla voi korvata tavaroiden tunnearvoa.

– En olisi uskonut, että joku voisi olla näin moraaliton, itsekäs ja röyhkeä. Minulle ei ole aikaisemmin sattunut mitään tällaista, enkä ole kuullut, että kenellekään tutullenikaan olisi, Pia kuvailee.

Tämän vuoksi hän haluaakin muistuttaa, että tällaista voi käydä helposti kenelle tahansa.

– Vaikka ei uskoisi, että kukaan tekisi tällaista, kannattaa olla varuillaan. Kärryä tyhjentäessäkin kannattaa laittaa kuomu kiinni, hän toteaa naurahtaen.

Facebook-ryhmistä apua

Tapahtuneen jälkeen Pia kirjoitti kahteen Facebook-ryhmään ja kysyi, olisiko ryhmäläisillä ylimääräisiä vaatteita tai kylpyhuonetuotteita. Vastauksia alkoi tulvia. 

– Tässä tilanteessa on niin ihana huomata, kuinka moni tarjoutuu auttamaan tuntematonta ihmistä ihan vain auttamisen ilosta. Minusta se on yksi arvokkaimmista ja kauneimmista piirteistä ihmisessä: empatiakyky, kiltteys ja kyky auttaa.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja