Savonlinnalaisen Jarin kassasta hävisi iso summa rahaa – vetoaa varkaaseen liikuttavalla videolla: "Saa tulla palauttamaan, ei me sen kummempaa meteliä nosteta"

2:43
Yrittäjä Jari Naukkarinen julkaisi Facebookissa videon, jossa hän toivoo mahdollista varasta palauttamaan yrityksen tilityspussista kadonneet rahat. Näin Naukkarinen vetoaa rahojen viejään!

Savonlinnalaisen yrittäjän pääsiäinen sai ikävän käänteen, kun firman tilityspussista oli kadonnut suuri summa rahaa. Yrittäjä toivoo, että hänen Facebookissa julkaisemansa video vetoaa mahdollisen rosvon omaantuntoon.

Savonlinnassa aktiviteetti- ja ohjelmapalveluyritys Activity Makeria pyörittävä Jari Naukkarinen huomasi pääsiäissunnuntaina, että jokin ei täsmää yrityksen kassassa. Tilityspussissa oli vain pieniä seteleitä, kun taas isommat setelit olivat kadonneet perjantain ja sunnuntain välillä.

– Pääsiäisen aikana sieltä oli hävinnyt noin 200–300 euroa. Rupesin käymään kuukauden kirjanpitoa läpi kuitti kuitilta. Paljastui, että kassasta oli käyty napsimassa tässä kuussa aiemminkin. Kokonaisuudessaan rahaa puuttui noin 500 euroa, Naukkarinen kertoo.

Iso lovi yrittäjän kukkaroon

Naukkarinen epäilee, että mahdollinen varas oli jättänyt pienet setelit tilityspussiin hämäyksenä. Puuttuva summa oli tällä kertaa ollut kuitekin sen verran suuri, ettei se ollut jäänyt huomaamatta.

Rahan menetys heijastuu suoraan yrittäjän arkeen.

– Nyt on ollut hiljaisempi alkuvuosi, ja tämä yrittäminen on vähän kausiluonteista suhteellisen pienessä kaupungissa. En ole ihan joka kuukausi pystynyt maksamaan itselleni palkkaakaan. Tuollaiset 500 euroa näkyy ihan suoraan, hän kertoo.

Hätähuutona julkaistu video kerää vertaistukea

Rahallista menekkiä pahempi on ollut tapauksen henkinen puoli. Asia on nakertanut yrittäjän luottamusta ympärillä oleviin ihmisiin, sillä tietoa ei ole, onko mahdollinen varas ollut ulkopuolinen vai lähipiiristä.

Tukea on yrittäjälle kuitenkin satanut sen jälkeen, kun Naukkarinen avautui tilanteestaan Facebookissa julkaisemallaan videolla.

Videolla hän sanoo, että rahat voi tulla palauttamaan ilman, että asiasta nostetaan "sen kummempaa meteliä".

– Jos teossa on ollut kysymys satunnaisesta päähänpistosta, halusin videolla antaa ajatuksen siitä, mitä tällainen tapaus merkitsee oikeasti yrittäjälle. Tässä meni kokonainen arkipäivä selvittelylle poliisin ja vakuutusyhtiön kanssa, ja toimiston koluamisessa, hän sanoo.

Täysin ventovieraidenkin osoittama välittäminen ja tuki on lämmittänyt harmillisena aikana.

– Kun on päässyt ihmisten kanssa juttelemaan, se on antanut perspektiiviä, että ei tässä koko maailma ja yritys kaadu.

Sattumusta tai katumusta

Tapauksen tiimoilta Naukkarinen on muun muassa asentanut yrityksensä toimistotiloihin videovalvonnan ja parantanut järjestelyä. Hän toteaakin olleensa hieman liian sinisilmäinen turvajärjestelyjen suhteen.

Ikävästä tilanteesta huolimatta yrittäjä katsoo luottavaisena eteenpäin.

– Jos raha tulee takaisin, se tulee sitten sattumuksen tai katumuksen kautta. Ei tähän nyt jäädä vellomaan asian kanssa, vaan tahkotaan entistä kovemmin.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja