Poliisi: Hakunilan paloasunnon kiukaan päällä ei ollut tavaraa – saunassa oli sinne kuulumatonta materiaalia

MTV Hakunilassa: Perhetragedia koskettaa koululaisia Vantaalla – "Tuli tosi paha mieli" 6:09
MTV Hakunilassa: Perhetragedia koskettaa koululaisia Vantaalla – "Tuli tosi paha mieli"

Vantaan Hakunilassa palaneen asunnon kiukaan päällä ei poliisin tietojen mukaan ollut palon syttymishetkellä tavaroita. Asiasta kertoneen tutkinnanjohtajan, rikoskomisario Rauno Jämsän mukaan tiedossa ei ole, kuinka paljon saunassa ylipäänsä on ollut sinne kuulumattomia tavaroita, mutta hänen mukaansa saunaa ei ilmeisesti ollut käytetty hetkeen saunomiseen.

– Joillain ihmisillä on ollut tapana pitää saunaa varastona tai vaatteiden säilytys- tai kuivatuspaikkana. Tämän tyylisesti (paloasunnon) saunaa on ilmeisesti käytetty, Jämsä kertoo STT:lle.

Viiden ihmisen hengen vaatineen palon on epäilty syttyneen saunasta, mutta palon tarkka syttymissyy ei toistaiseksi ole tiedossa. Saunasta on löytynyt myös sinne kuulumatonta materiaalia kuten muun muassa vaatteita.

Poliisi ei epäile ketään rikoksesta vaan tutkii palon syttymissyytä ja uhrien kuolemaa. Poliisin lisäksi paloa tutkivat myös Keski-Uudenmaan pelastuslaitos ja Onnettomuustutkintakeskus (Otkes).

Palossa kuoli perheen äiti ja neljä alle 10-vuotiasta lasta. Palosta selvinnyt perheenisä on päässyt sairaalahoidosta, ja poliisi on kuulustellut häntä. Jämsän mukaan kuulustelujen sisällöstä ei voida vielä kertoa mitään. Kuulusteluja on määrä jatkaa lähipäivinä.

– Hänhän (perheenisä) on toki itsekin järkyttynyt tilanteesta. Pitää olla inhimillinen tässä ja yrittää pala kerrallaan saada häneltä tarkennuksia, Jämsä lisää.

Lue myös:

    Uusimmat