Mainos

Poliisi esti eläkeläistä lähettämästä 55 000 euroa rikollisille – luuli voittaneensa miljoonan

Oulun poliisi sai estettyä oululaista miestä lähettämästä ulkomaalaisille rikollisille kymmeniä tuhansia euroja.

Mies oli saanut tekstiviestillä tiedon, että hän olisi voittanut Sony Corporations –lotossa miljoona dollaria. Saadakseen rahat tilille, 63-vuotiaan miehen piti lähettää ensin muutamia tuhansia euroja eri vastaanottajille. Nyt viimeisenä vaatimuksena oli 40 000 euron maksu veroihin ja 15 000 euroa kuriirille.

Poliisi pääsi rikollisten aikeiden jäljille omien tutkimuksiensa perusteella. Tällöin ilmeni, että eläkeläismies oli jo aikaisemmin lähettänyt rahaa ulkomaille lähes 300 000 euroa. Rahat olivat poliisin tietojen mukaan menneet hyvin epäilyttäville tahoille, eikä niiden takaisinsaannista ole mitään toivoa.

Ystävällinen huijari soitti useita kertoja

Poliisin puhuttelussa mies oli sitä mieltä, että katsoo asian loppuun saakka. Hän ei kuitenkaan halua enää lähettää lisää rahaa puhelimen ja sähköpostin kautta tutuksi tulleelle Henry Wirthille. Mies oli soittanut useita kertoja ja ollut hyvin ystävällinen. Miljoonan piti tulla miehen tilille tällä viikolla.

Poliisi pyytää omaisia seuraamaan läheistensä rahan käyttöä ja hakemaan edunvalvontaa, mikäli talousasiat eivät ole enää hallinnassa.

Oulun poliisin apuna asian selvittelyssä on ollut keskusrikospoliisi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.