Mainos

Nettiystävä huijasi naisen yrittämään väärän rahan vaihtoa – huijattu joutui syytetyn penkille väärien dollarien tähden

1:24

Tuttavuus internetissä tavatun henkilön kanssa vei naisen syytetyn penkille Tampereella. Naista epäiltiin rahanväärennyksestä tämän yrittäessä vaihtaa vääriä Yhdysvaltain dollareita rahanvaihtopisteessä.

Niin sanotut netin auervaarat ovat olleet merkittävä puheenaihe viime aikoina. Videolla Elina, 60, kertoo kokemastaa huijauksesta.

Nainen kertoi oikeudessa, että rahat olivat peräisin hänen ystävältään, johon hän oli tutustunut internetissä. Kasvokkain hän ei ole koskaan tuttavaansa tavannut, mutta kertomansa mukaan on muun muassa lähettänyt tälle rahaa.

Väärä raha päätyi naiselle tämän kerrottua nettiystävälleen, ettei hänellä ollut enää varaa lähettää tälle lisää rahaa. Ystävä oli tällöin lähettänyt tälle dollareita ja pyytänyt naista vaihtamaan ne euroiksi ja palauttamaan sitten hänelle.

– Rahat saatuaan hän oli ihmetellyt niiden käsituntumaa, mutta kun ei ollut aikaisemmin dollareita nähnyt hän ei ollut osannut arvata niiden olevan väärennettyjä, oikeuden tuomiossa todetaan.

Naiselle yritys käyttää häntä hyväksi paljastui vasta rahoja vaihdettaessa, kun Forex-yrityksen rahanvaihtopisteellä huomattiin tämän 20 sadan dollarin seteliä vääräksi rahaksi. Naisen ja nettiystävän viestinvaihto vahvisti oikeuden käsitystä siitä, että nainen oli tapauksessa joutunut huiputetuksi.

– Käräjäoikeus on tutustunut viestienvaihtoon ja toteaa niiden sisällön olevan siinä määrin yksityisluontoisia, ettei niiden kuvaaminen tuomioon ole tarpeen. Niistä kuitenkin voi päätellä, että [nainen] on hänelle harhauttavia tietoja antamalla erehdytetty rahanvaihtoon.

Pirkanmaan käräjäoikeus hylkäsi naisen syytteet tapauksesta viime kuussa.

1:59

59341_Nettirakas

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.