Mainos

ESS: Törkeä petosepäily: Mies huijasi uskonveljiltään kaksi miljoonaa – rahat hävisivät Ghanaan

Hämeen poliisi tutkii törkeää petostapausta, jossa lahtelaisen miehen epäillään huijanneen yhteensä yhdeksää ihmistä sijoittamaan rahaa rakennusprojektiin Espanjassa. Todellisuudessa rahat katosivat kuin tuhka tuuleen. Asiasta uutisoi Etelä-Suomen Sanomat.

Huijatut olivat sijoittaneet rahaa vuodesta 2013 alkaen tuhansista euroista jopa satoihin tuhansiin euroihin. Yhteensä sijoituksia oli tehty kahden miljoonan euron edestä.

Epäiltynä jutussa on 70-vuotias Lahdesta kotoisin oleva mies, joka on tuomittu aiemmin talousrikoksesta ehdolliseen vankeusrangaistukseen sekä liiketoimintakieltoon. Miehen väitteistä huolimatta rahat eivät koskaan päätyneet Espanjaan.

– Poliisin käsityksen mukaan rahat päätyivät erilaisten välikäsien kautta Ghanaan, rikostarkastaja Kari Kajala sanoo ESS:n haastattelussa.

Poliisi on yrittänyt saada apua paikallisilta viranomaisilta rahojen löytämiseksi, mutta toistaiseksi mitään vihjeitä rahojen sijainnista ei ole.

Teosta epäillyllä miehellä on Etelä-Suomen Sanomien tietojen mukaan helluntailaistausta ja ainakin osa huijatuista henkilöistä on myös on helluntailaisia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.