Ghanalainen nettimorsian huijasi mieheltä yli 70 000 euroa – väitti tuovansa Suomeen 65 kiloa kultaa

Oulaistelainen mies sai suomalaisella nettideitti -sivustolla olleen profiilinsa perusteella yhteydenoton Ghanasta. Yhteydenpito johti pian siihen, että nainen oli tulossa Suomeen miehen luokse mukanaan perinnöksi saamansa 65 kiloa kultaa, tiedottaa Oulun poliisi.

Tarkoitus oli mennä naimisiin ja kulta jopa jaettiin tasan naisen lakimiehen toimiessa asiamiehenä. Tästä todisteena mies sai sähköpostitse asiakirjan.

Miehen piti ensin lähettää rahaa erinäisten asioiden kuten passin, viisumin, lentolippujen ja kullan rahtimaksun hankintaa varten.

Nainen viestitteli olleensa jo matkalla Suomeen, kun tullissa tullimiehet olivatkin pysäyttäneet hänet. Kullasta oli maksettava vero ja kuriirin maksu. Tämän takia nainen tarvitsi lisää rahaa, ja niin suomalainen mies lähetti Ghanaan useita 15 000 euron lähetyksiä.

Jatkuvat maksut herättivät epäilyksen

Jokin sai kuitenkin suomalaisen epäilemään asiaa ja niinpä hän otti yhteyttä Oulun poliisiin. Koska Oulun poliisi oli onnistunut perumaan samantapaisen rahalähetyksen vain muutama viikko sitten, saatiin näistäkin lähetyksistä suurin osa pysäytettyä hyvässä kansainvälisessä yhteistyössä pankin ja asianomistajan kanssa.

Suomalaismieheltä huijattiin kaikkiaan 73 000 euroa, josta hän sai suurimman osan takaisin.

Poliisi haluaa jälleen muistuttaa tämänkaltaisista huijauksista. Viime aikoina on Oulun seudulle tullut tekstiviestejä kahden miljoonan perinnöistä jopa poliisien, tuomareiden ja syyttäjienkin puhelimiin.

Tämän kaltaiset viestit kannattaa poistaa välittömästi eikä niihin kannata vastata millään tavalla.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja