Mies lähetti ulkomaille satojatuhansia arpajaisvoiton toivossa – ei meinannut uskoa huijaukseksi

Oulun poliisi onnistui pysäyttämään epäilty tekstiviestihuijaus noin kuukausi sitten. Oululaismies menetti poliisin mukaan epäillyssä huijaustapauksessa vajaat 300 000 euroa.

Mies oli poliisin mukaan saanut viime vuoden huhtikuussa tekstiviestin miljoonan arpajaisvoitosta. Häntä oli pyydetty lähettämään rahaa saadakseen voittorahat. Mies oli alkanut poliisin mukaan lähettää rahaa Englantiin, Turkkiin, Kyprokselle ja Puolaan rekisteröidyille tileille.   

– Henkilölle oli soiteltu, ja soittajat tiesivät uhriksi joutuneen taustatietoja. Hänelle oli jopa lähetetty pankkikortin tapainen kortti postissa ja kerrottu, että pin-koodi ilmoitetaan hänelle, kun hän lähettää lisää rahaa, kertoo rikosylikomisario Tapani Tasanto.  

Hän lähetti rahaa ulkomaille kaikkiaan noin 350 000 euroa.  

Ei meinannut uskoa kyseessä olevan huijaus

Miehen pankki oli lopulta lainmukaisesti ilmoittanut keskusrikospoliisin rahanpesuyksikköön jatkuvista suurista rahalähetyksistä. 

– Kävimme sitten puhuttamassa häntä, eikä hän meinannut uskoa, että kyse on mahdollisesti huijauksesta, Tasanto kertoo. 

Poliisi sai pysäytettyä kaksi rahalähetystä, joiden suuruus oli 40 000 ja 15 000 euroa. Tutkinnassa on tullut esille liuta tilinomistajien ja muitakin nimiä. Nyt poliisi tutkii, mitä nimien takaa löytyy. 

Vain pari viikkoa sitten niin Oulussa kuin muuallakin kiersi taas uusia arpajaishuijausviestejä, joita saivat muun muassa oululainen poliisi, syyttäjä ja tuomari.  

Myös Facebookissa esiintyy huijausarvontoja. Ikean nimissä tehtyä arvontaa jaettiin ahkeraski kesäkuun alussa:

IKEA-huijausarvontaa jaetaan Facebookissa 0:54

Lue myös:

    Uusimmat