Mainos

Poliisi esittää Toijalan epäillyn vangitsemista

Tampereen poliisi esittää pidättämäänsä mieshenkilöä vangittavaksi epäiltynä lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä Toijalan seudulla.

Poliisi esittää, että Toijalan seuduilla tapahtuneista lasten hyväksikäytöistä epäilty mies vangitaan. Vangitsemisoikeudenkäynti on huomenna Tampereen käräjäoikeudessa.

Miestä epäillään kahden tytön seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Poliisi otti miehen kiinni maanantaina.

Tutkinnanjohtaja Hannu Kallioniemi kertoo, että poliisin näköpiirissä ei kuitenkaan ole mitään merkkejä siitä, että tapaus olisi niin laaja kuin julkisuudessa on kerrottu.

- Selvät faktat ovat, että yhtä miestä epäillään kahden eri tytön seksuaalisesta hyväksikäytöstä, hän totesi tänään.

Kallioniemi korosti, että tutkinta on kuitenkin edelleen alkuvaiheessa. Rikosjutuissa saattaa tutkinnan edetessä tulla aina jotain uutta esille. Uusia yksittäisiä tapauksiakin voi paljastua.

Viikonloppuna monet tiedotusvälineet kertoivat, että Toijalan seudulla on paljastunut laaja lasten seksuaalinen hyväksikäyttö. Uutisissa kerrottiin, että hyväksikäytön kohteena on ollut jopa kymmenen alaikäistä tyttöä. Poliisi ei vahvistanut tietoja. Mediakohun vuoksi Länsi-Suomen läänin poliisijohto määräsi maanantaina erityisen tutkintaryhmän selvittämään tapausta. Maanantaina poliisi otti myös yhden miehen kiinni epäiltynä kahdesta hyväksikäytöstä.

Hyväksikäyttöepäilyistä tiedotusvälineet haastattelivat viikonvaihteessa muiden muassa Toijalan sosiaalijohtajan Pirjo Kukkosta. Hän täsmensi viikonvaihteessa esittämiään näkemyksiä tamperelaisen Aamulehden haastattelussa tänään.

Kukkonen korosti, että hän ei ole puhunut hyväksikäytön uhrien lukumäärästä.

- Olen puhunut kymmenkunnasta vaaravyöhykkeessä olleesta nuoresta, hän kertoi Aamulehdessä.

- Tämän jutun julkaiseminen työnsi myös minut julkisuuteen. Pitää aina muistaa, että me puhumme vain epäilyistä. Ne perustuvat tässäkin Toijalaa kuohuttavassa tapauksessa lasten kertomaan, Kukkonen totesi lehtihaastattelussa.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 21.09.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.