Mainos

Poliisi: Toholammin turmapyörä liian tehokas kuljettajalle

Toholammilla viime yönä sattuneesta moottoripyöräonnettomuudesta on saatu uutta tietoa.

Toholammin Nisulantien varrella sattui myöhään eilen illalla moottoripyörän ulosajo, jonka yhteydessä menehtyi 10-vuotias ulkopaikkakuntalainen poika. 

Ulosajossa loukkaantui vakavasti 15-vuotias Toholammilta kotoisin oleva nuorukainen.

Rikoskomisario Esa Uusikakkuri Pohjanmaan tilannekeskuksesta kertoo, että 15- ja 10-vuotiaat pojat olivat lähteneet moottoripyörällä liikkeelle noin klo 20.30.

– Oletus on, että vanhempi pojista olisi ajanut moottoripyörää, mutta ei ole poissuljettua, että nuorempikin olisi ollut puikoissa, Uusikakkuri sanoo.

Poliisin mukaan 15-vuotiaalla nuorukaisella oli vain mopokortti. Pyörä oli kuitenkin moottoritilavuudeltaan 250-kuutioinen, eikä sen ajamiseen olisi riittänyt edes kevytmoottoripyöräkortti.

Onnettomuus tapahtui pidemmän tiesuoran jälkeen kaartuvassa mutkassa. Poliisi epäilee, että suoralla on kiihdytetty ja pyörän hallinta on menetetty kaarteessa.

–  Onnettomuus tapahtui syrjäisessä paikassa, joten ei ole oletettavaa, että silminnäkijöitä olisi ollut, Uusikakkuri jatkaa.

Omaiset löysivät pojat noin klo 22.30. He olivat lähteneet etsimään poikia, kun heitä ei kuulunut takaisin. Omaiset tiesivät suurin piirtein missä pojilla oli tapana ajella.

15-vuotiaan pojan tilasta ei ole tietoa. Hänet on siirretty jo yöllä Oulun Yliopistolliseen sairaalaan hoidettavaksi. Hänen vammansa ovat poliisin mukaan vakavia.

 

 

 


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.