Poliisi epäilee tätä miestä kadonneen Katjan taposta – liittyy myös kadonneen Saaran tapaukseen: Muita epäiltyjä pahoinpideltyjä pyydetään ottamaan yhteyttä

0:34
Poliisi on julkaissut epäillyn Mika Moringin (kesk.) nimen ja kuvia, sillä se on välttämätöntä rikoksen selvittämiseksi. Poliisi epäilee, että kadonneeksi ilmoitettu Katja Miinalainen (vas.) on joutunut henkirikoksen uhriksi. 

Helsingin poliisi epäilee kadonneeksi ilmoitetun Katja Miinalaisen joutuneen henkirikoksen uhriksi. 

Helsingin poliisi tutkii epäiltyä henkirikosta, johon liittyen käräjäoikeus vangitsi 51-vuotiaan Mika Moringin perjantaina 2. joulukuuta 2022. 

Poliisin tiedotteen mukaan epäilty henkirikos on tapahtunut elokuun puolivälin jälkeen. Poliisi epäilee, että kadonneeksi ilmoitettu Katja Miinalainen on joutunut henkirikoksen uhriksi. 

Poliisi epäilee vangitun henkilön liittyvän myös muihin väkivalta- ja seksuaalirikoksiin. Tämän vuoksi poliisi ja MTV Uutiset julkaisevat epäillyn nimen ja kuvan sekä kuvia hänen autostaan, koska se on välttämätöntä rikoksen selvittämiseksi. 

– Epäilty on tutkimustemme perusteella ajeluttanut useita naisia ympäri Suomen eri aikoina. Poliisi on identifioinut Moringin matkassa olleita naisia, jotka ovat kertoneet epäillyn heihin kohdistamasta väkivallasta. Uskomme, että tällaisia henkilöitä on ollut vuosien saatossa enemmänkin kuin on poliisin tiedossa. On erittäin tärkeää tavoittaa muut mahdolliset uhrit, kertoo tutkinnanjohtaja Mari Päivärinta.

Poliisi rohkaisee mahdollisia muita uhreja ottamaan yhteyttä. 

Poliisi pyytää havaintoja Miinalaisesta

Kadonneesta 28-vuotiaasta Miinalaisesta tiedotettiin 5. lokakuuta. Poliisi kertoi tuolloin, että Miinalainen oli nähty viimeksi Salon Kiikalassa 14. elokuuta 2022. Epäilty on tuolloin ottanut Miinalaisen kyytiin Kiikalassa. He ovat ajelleet ja leiriytyneet Tammelassa, Keski-Suomessa ja Lapissa. Epäilty ja asianomistaja ovat liikkuneet syrjäisillä alueilla.

– Pyydämme Katja Miinalaisesta silminnäkijähavaintoja erityisesti edellä mainituilta alueilta 14. elokuuta jälkeiseltä ajalta, sanoo tutkinnanjohtaja Päivärinta tiedotteessa.

Kadonnut henkilö on 165 senttimetriä pitkä, ja hän painaa noin 50 kiloa. Hänellä on pitkät, tummat ja suorat hiukset sekä siniset silmät. Häneltä saattaa puuttua hammas ylhäältä edestä tai vasemmasta kulmasta.

Itä-Suomen poliisi epäilee, että henkirikoksesta epäilty mies liittyy myös syksyllä 2019 kadonneen 35-vuotiaan Saara Arvan tapaukseen.

Uutisoimme aiheesta muun muassa heinäkuussa 2020:

1:05

Havainnot ja vihjeet kyseiseen tapaukseen liittyen voi ilmoittaa poliisille osoitteeseen vakivaltavihjeet.helsinki@poliisi.fi tai numeroon 0295 476 147 kello 8–16 maanantaista sunnuntaihin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja