Poliisi saanut vihjeitä kahden naisen taposta epäillystä Mika Moringista – etsii muita väkivallan uhreja yhä ja toivoo yhteydenottoja

Poliisi epäilee 51-vuotiasta miestä kadonneen naisen taposta 0:34
Poliisi on julkaissut epäillyn Mika Moringin (kesk.) nimen ja kuvia, sillä se on välttämätöntä rikoksen selvittämiseksi. Poliisi epäilee, että kadonneeksi ilmoitettu Katja Miinalainen (vas.) on joutunut henkirikoksen uhriksi. 

Poliisi on saanut yhteydenottoja liittyen mieheen, jota epäillään kahden naisen henkirikoksista. Tutkinnanjohtaja on vaitonainen tutkinnan etenemisestä. Tarkempi tiedottaminen voisi poliisin mukaan vaarantaa tutkinnan.

Poliisi on pyytänyt tietoja liittyen 51-vuotiaaseen Mika Moringiin sekä hänen tappamakseen epäiltyyn 28-vuotiaaseen Katja Miinalaiseen. Tutkinnanjohtaja, komisario Mari Päivärinta kertoo poliisin tiedotteessa, että poliisi on saanut alkuperäisen tiedotteen jälkeen joitain yhteydenottoja. 

Päivärinnan mukaan vihjeiden tarkkaa määrää tai sisältöä ei voida kommentoida esitutkinnan tässä vaiheessa. Hänen mukaansa asiasta tiedotetaan mahdollisuuksien mukaan myöhemmin. 

– Tapaus on herättänyt ymmärrettävästi runsaasti kiinnostusta mediassa ja kansalaisissa. Esitutkinnan tilanne on tällä hetkellä sellainen, että emme pysty kertomaan tutkinnan etenemisestä reaaliajassa julkisuuteen. Tiedottaminen voisi vaarantaa tapauksen laadukkaan tutkimisen ja esitutkinnan etenemisen. Tämäntyyppisten juttujen tutkiminen kestää vähintään kuukausia, tutkinnanjohtaja Päivärinta sanoo poliisin tiedotteessa.

Poliisi pyytää edelleen silminnäkijähavaintoja ja vihjeitä tapaukseen liittyen.

Epäillään kahden naisen taposta

Helsingin poliisi tiedotti henkirikosepäilyistä perjantaina, kun Helsingin käräjäoikeus passitti Moringin tutkintavankeuteen.

Miestä epäillään viime elokuussa kadonneen 28-vuotiaan Katja Miinalaisen taposta, mutta myös syksyllä 2019 kadonneen 35-vuotiaan Saara Arvan henkirikoksesta.

Viimeinen havainton Arvasta tehtiin elokuun viimeisenä iltapäivänä vuonna 2019 Neiturin kanavalla Vesannolla. Arva oli viettänyt koko kesän Moringin seurassa. Kaksikon tiedetään liikkuneen kesällä ainakin Vesannon, Tervon ja Konneveden alueella. Naisen ruumis on edelleen kateissa.

Poliisi otti Moringin kiinni epäiltynä Arvan taposta loppuvuonna 2019. Mies oli tutkintavankina lähes puoli vuotta toukokuun loppuun 2020, mutta näyttöä hänen syyllisyydestään ei saatu, ja hänet vapautettiin.

Poliisi pyytää vihjeitä kadonneesta

Katja Miinalainen puolestaan nähtiin viimeisiä kertoja 14. päivä viime elokuuta, kun hän nousi Moringin auton kyytiin Salon Kiikalassa.

Kaksikko oli tämän jälkeen ajellut ja leiriytynyt Tammelassa, Keski-Suomessa ja Lapissa. Kaksikko oli liikkunut syrjäisillä alueilla ainakin useiden päivien ajan ennen naisen katoamista. 

Poliisi on pyytänyt havaintoja naisesta erityisesti edellä mainituilta alueilta, elokuun 14. päivän jälkeiseltä ajalta. Miinalaisen katoamisesta tiedotettiin ensimmäisen kerran lokakuussa.

Nainen on noin 165-senttinen ja 50-kiloinen. Hänellä on pitkät tummat ja suorat hiukset sekä siniset silmät. Häneltä saattaa puuttua hammas ylhäältä edestä tai vasemmasta kulmasta.

Poliisi on pyytänyt myös, että Moringin kanssa liikkuneet muut henkilöt ottaisivat yhteyttä.

Poliisi epäilee, että miehellä on kontollaan myös muita väkivalta- ja seksuaalirikoksia. Poliisi pyrkii siis löytämään muita mahdollisia uhreja.

– Epäilty on tutkimustemme perusteella ajeluttanut useita naisia ympäri Suomen eri aikoina. Poliisi on identifioinut Moringin matkassa olleita naisia, jotka ovat kertoneet epäillyn heihin kohdistamasta väkivallasta. Uskomme, että tällaisia henkilöitä on ollut vuosien saatossa enemmänkin kuin on poliisin tiedossa. On erittäin tärkeää tavoittaa muut mahdolliset uhrit, tutkinnanjohtaja Mari Päivärinta vetosi yleisöön poliisin aiemmassa tiedotteessa.

Havainnot ja vihjeet kyseiseen tapaukseen liittyen voi ilmoittaa poliisille osoitteeseen vakivaltavihjeet.helsinki@poliisi.fi tai numeroon 0295 476 147 kello 8–16 maanantaista sunnuntaihin.

Lue myös:

    Uusimmat