Mainos

Poliisi epäilee tamperelaisen huijanneen lappilaiselta 600 000 euroa - ja poronlihaa päälle

Lapin poliisilaitoksen talousrikostorjuntaryhmä on tutkinut Tampereen seudulta kotoisin olevan liikemiehen toimia. Hänen epäillään erehdyttäneen rovaniemeläistä, nyt jo eläkkeellä olevaa liikemiestä, maksamaan tälle huomattavia summia.

Poliisitutkinnan mukaan rovaniemeläinen eläkeläinen on maksanut joko tilisiirtoina tai käteisellä erehdyttäjälleen kymmenen vuoden aikana yli 600 000 euroa. Eläkeläinen oli lisäksi ostanut merkittävissä määrin poronlihaa erehdyttäjälleen.

Erehdyttäjä on ollut hoitavinaan eläkeläisen asioita ja varat ovat kertoman mukaan menneet asioita hoitaville virkamiehille, jotta asiat olisivat edenneet. Esitutkinnan perusteella mitään asioiden hoitoa ei kuitenkaan ole ollut, vaan on epäiltävissä, että varat ovat jääneet erehdyttäjälle.

Erehdystä on pidetty yllä tekaistuilla viranomaisten asiakirjoilla ja kirjeillä, joilla rovaniemeläinen on saatu uskomaan, että hänen asiansa ovat hoidossa.

Epäilty on ollut pidätettynä ja vangittuna. Hänen aviopuolisoaan epäillään kätkemisrikoksesta, koska tämä oli antanut käyttöönsä oman tilinsä, jolle eläkeläinen oli maksanut osan asioiden hoitoon ja virkamiehille tarkoitetuista varoista. Erehdyttämällä saadut varat ovat menneet elämiseen eikä varoja ole saatu takaisin.

Asian esitutkinta on valmistunut ja esitutkinta-aineisto on lähetetty syyttäjälle syyteharkintaa varten.

Esitutkinnan yhteydessä on tullut esille myös kaksi muuta epäiltyä törkeää petosta, joiden esitutkinnasta on vastannut Pirkanmaan poliisilaitos.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.