Mainos

Poliisi epäilee miehen huijanneen 50 000 euroa vuokraennakkoja

Etelä-Pohjanmaan poliisilaitoksen Alavuden tutkintaryhmä on saanut valmiiksi esitutkinnan niin sanotussa vuokrahuijarin tapauksessa.

Esitutkinnassa selvinneiden tietojen perusteella 28-vuotias alavutelaismies otti yhteyttä lehtien palstoilla tai netissä asuntoa tai loma-asuntoa etsiviin ja tarjosi niitä vuokralle. Kun uhri kiinnostui asunnosta, mies pyysi maksamaan tililleen vuokraennakkoa, jotta asuntoa etsivä osoittaisi olevansa tosissaan asunnon suhteen. Kun rahat olivat tilillä, huijari ei vastannut enää uhrinsa puheluihin.

-Miehen tilille kertyi vuokraennakkoja yhteensä noin 50 000 euroa, kertoo komisario Juha Järvelin Etelä-Pohjanmaan poliisin Alavuden tutkintaryhmästä.

Muutamissa tapauksissa huijari oli katsonut valmiiksi myynnissä olevan asunnon, jonka omistajana hän esiintyi vuokralaiselle, mutta osaa alavutelaismiehen vuokralle tarjoamista asunnoista ei ollut olemassakaan.

Esitutkinnassa valmistui 66 esitutkintapöytäkirjaa, jotka on toimitettu syyteharkintaan. Epäillyt rikokset tapahtuivat eri puolilla Suomea vuosina 2007–2008.

Mies on tuomittu vuonna 2006 kolmesta pahoinpitelystä vankeuteen, mutta kesällä 2007 hän jätti palaamatta vankilomalta ja pakoili poliisia siitä lähtien. Alavutelaismies oli etsintäkuulutettu ja vangittu poissa olevana. Hänet luovutettiin Ruotsista Suomeen kesäkuun alussa, jolloin tapauksen esitutkintaa voitiin jatkaa.

Vuokrahuijauksia käsitellään Etelä-Pohjamaan käräjäoikeudessa loppuvuonna.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.