Mainos

Poliisi epäilee anarkisteja Italian pommilähetyksistä

Italian poliisi epäilee anarkisteja pommi-iskuista Chilen ja Sveitsin Rooman-lähetystöihin. Kummassakin iskussa haavoittui yksi ihminen. Kukaan ei ole ilmoittautunut iskujen tekijäksi.

Italian sisäministerin Roberto Maronin mukaan anarkistiepäilyt perustuvat Kreikan viimekuiseen pakettipommisarjaan. Silloin pommeja lähetettiin ulkomaiden suurlähetystöihin Ateenassa sekä useille Euroopan johtajille.

- Kreikassa, Italiassa ja Espanjassa on samanlaisia kapinallisia anarkistiryhmiä ja ne pitävät tiiviisti yhteyttä, Maroni sanoi,

Kreikasta lähetettyjen pommien takana olivat äärivasemmistolaiset anarkistit. Marraskuisissa räjähdyksissä loukkaantui yksi ihminen.

Myös asiantuntijat pitivät todennäköisimpänä syyllisenä vasemmistoryhmiä.

- Tämä ei vaikuta tyypilliseltä jihadistien teolta, kansainvälisen politiikan professori Stephan Bierling Regensburgin yliopistosta arvioi.

Italian ulkoministerin Franco Frattinin mukaan pommit aiheuttivat vakavan uhan ulkomaiden lähetystöille. Chilen Italian-lähettiläs Oscar Godoy tuomitsi pommien lähetyksen täysin järjettömäksi ja brutaaliksi terroriteoksi.

Italian poliisi ilmoitti tutkivansa varmuuden vuoksi kaikki Rooman lähetystöt pommien varalta.

Haavoittuneilla ei hengenvaaraa

Pommit räjähtivät tänään vain muutaman tunnin välein. Kummankaan haavoittuneen vammat eivät ole hengenvaarallisia, mutta toinen pommin vastaanottaneista miehistä saattaa menettää molemmat kätensä.

Suomen Rooman-suurlähetystöön ei ollut alkuiltaan mennessä saapunut epäilyttäviä paketteja. Ministerineuvos Ari Mäen mukaan saapuvat paketit oli laitettu erityistarkkailuun eikä epäilyttäviä paketteja avata. Erityisvalmius jatkuu myös ensi viikolla, sillä paketit saattavat jäädä useaksi päiväksi jumiin Italian postiin.

Myös EU-lähetystöstä Bernissä löydettiin epäilyttävä paketti. Lähetystö ympäristöineen evakuoitiin, mutta lähetys osoittautui poliisin mukaan joululahjaksi.

Sveitsin vankiloissa on useita italialaisia anarkisteja.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Katso Janne Hopsun juttu

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.