Mainos

Poliisi ei paljasta myrkkyviinan koostumusta

Myrkkyviinan sisällöstä ei vielä kerrottu julkisuuteen, vaikka laboratoriotulokset ovat jo valmistuneet

Kauhavan käräjäoikeus on vanginnut viisikymppisen kauhavalaismiehen, jota epäillään myrkkyviinan tarjoamisesta Kauhavalla joulun aikaan. Miestä epäillään törkeästä pahoinpitelystä.

Miehen vangitsemista käsiteltiin Lapualla, jossa mies on ollut pidätettynä alkuviikosta lähtien. Pari tuntia kestänyt vangitsemisoikeudenkäynti käytiin suljetuin ovin. Syyte jutussa on nostettava 4. maaliskuuta mennessä.

Kolme ihmistä kuoli ja lähes kymmenen sai myrkytysoireita nautittuaan myrkyllistä alkoholia syytetyn asunnossa Kauhavalla joulun aikaan. Sairaalalähteiden mukaan yksi myrkytyksen saaneista on yhä hoidettavana Seinäjoen keskussairaalassa, mutta hänkin on jo päässyt pois teho-osastolta.

Hauta avattu

Jutun tutkinnanjohtajan, komisario Olli-Pekka Punkarin mukaan jutun tutkinnan yhteydessä on avattu yksi hauta ja vainajalle on tehty oikeuslääketieteellinen ruumiinavaus. Muita hautoja ei Punkarin mukaan olla avaamassa.

Tutkinnan muilta osin poliisi jatkoi tänään harvinaisen niukkasanaista tiedotuslinjaa. Poliisi myönsi tänään saaneensa laboratoriotulokset, joissa on selvitetty myrkkyviinan koostumusta. Poliisi ei kuitenkaan vielä kerro, mistä myrkyllisestä aineesta on kysymys.

Aineen on epäilty olevan todennäköisesti jotain autokemikaalia, kuten tuulilasinpesunestettä. Oikeuskemian professori Erkki Vuori Helsingin yliopistosta on sitä mieltä, että mikään itse tehty hiivalla käytetty alkoholijuoma ei voi muodostaa myrkkyjä, ellei siihen ole sekoitettu jotain.

Punkari toisti perjantaina, että kaikella todennäköisyydellä myrkyllinen alkoholi on poliisin hallussa, eikä sitä ole enää liikkeellä.

- Sataprosenttisella varmuudella tätä ei voi kuitenkaan sanoa.

Punkarin mukaan aine kuitenkin erottuu selvästi normaaleista Alkon tuotteista, joten sitä ei voi erehdyksessä juoda.

Poliisin tuttu

Myrkkyviinan tarjoamisesta vangittua vuonna 1955 syntynyttä miestä luonnehditaan poliisin vanhaksi tutuksi. Punkarin mukaan tämä ei kuitenkaan tarkoita välttämättä sitä, että miehellä olisi entuudestaan rikosrekisteri.

Tänään ei tuonut lisäselvyyttä myöskään siihen, miksi mies tarjosi myrkyllistä alkoholia tuttavaporukalleen. Joidenkin tietojen mukaan kyse olisi ollut riitaan liittyvästä kostosta. Törkeä pahoinpitely rikosnimikkeenä edellyttää tahallisuutta, muistutti Punkari.

Tiedossa ei ole myöskään se, sairastuiko vangittu itse myrkytysoireisiin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.